Wedstrijdverslag van de eerste 80 minuten

Nivo Sparta 3

Mannen zaterdag, 3, 2e klasse D

20 februari 2016 14:30

Littel, B.

Ook voor het favoriete elftal van de club; het derde is de winterstop weer voorbij. Na weken van intensieve training  (voornamelijk op de bank) mochten de mannen van het derde eindelijk weer aantreden op de velden. Tegenstander van de dag was het tweede van GRC 14 . Of moet ik zeggen het eerste van GRC 14, aangezien de helft van het team bestond uit eerste elftal spelers wiens wedstrijd was afgelast.

Nivo 3 was wat bescheidener in haar aanvullingen, het team wist weer eens net genoeg spelers bij elkaar te sprokkelen. Gelukkig waren Merijn het loopwonder Bisschof en Thomas de Trein (sorry een beter bijnaam kwam er vanochtend niet uit) er om het derde uit de brand te helpen. Een beslissing die ze voor de rest van hun leven bij zal blijven.

Het strijdplan tegen GRC was duidelijk: Inzakken, de boel dichthouden, de tegenstander irriteren, tijdrekken en een punt eruit slepen. Met name Albert Afgeleid slaagde in bijna al deze punten. Echt enerverend was de wedstrijd hierdoor niet. Merijn moest ook zichtbaar wennen aan het niet nadenken maar opruimen principe. De speelstijl was misschien niet de mooiste maar zeker de effectiefste tegen het sterk opgewaarderde GRC 14. Nivo gaf in de eerste helft nauwelijks kansen weg. Zelf wist het team echter ook niet veel kansen te creëren mede omdat de corners door de harde wind niet goed voorkwamen.

Halverwege de eerste helft kreeg het derde een enorme tegenslag te verduren toen aanvoerder Arnout Crespo zijn knie flink blesseerde. Vlagger Milan Pistache die eigenlijk niet fit genoeg was om te spelen, moest zodoende toch aan de bak. En terwijl de trainer van het eerste: Marcel van Helmond, als onze tijdelijke verzorger Arnout Crespo van het veld droeg, werd aan de andere kant van het veld een supporter gecharterd als vlagger.. Ja, dat kan alleen bij het derde.

In het resterende deel van de eerste helft leek Nivo 3 moeiteloos stand te houden, totdat een verdwaalde voorzet over 40 meter ineens precies op het hoofd van de GRC 14 spits belandde. De spits, die normaal in het eerste speelt, kopte de bal hard achter Marco Metroman van de Hoven.

De onverdiende tegengoal tergde Nivo 3 dat direct op zoek ging naar de gelijkmaker. Nog geen 5 minuten later was het Frank de Gnoe die de verdiende gelijkmaker op het scorebord zette. Uit een scrimmage punterde Frank de bal vanaf randje zestien achter de totaal kansloze GRC keeper. De treffer was een goede boost zo net voor rust.

In de tweede helft zette het derde het catenaccio spel onvermoeibaar door. Nou ja onvermoeibaar, des te verder de tweede helft vorderede des te meer mensen uit het derde liepen te trekkebenen , strompelen en te hijgen. Albert Afgeleid was én moe én had last van zijn lies en was hierdoor voor zijn directe tegenstander simpel uit te spelen. Foppe had aan de andere kant van het veld last van zijn hamstring, lies of kuit en was dus ook niet meer de fitste.. Opa Marc daarentegen die net 40 was geworden was zo fit als een hoentje.. Verschil moet er zijn.

GRC had daarentegen nog 5 wisselspelers (waarvan de helft uit het eerste) op de bank zitten en bracht de ene na de andere verse kracht in. In de tweede helft was het daarom voornamelijk eenrichtingsverkeer richting Nivo doel. Echte grote kansen werden er door GRC echter niet gecreëerd. An de andere kant van het veld was Frank de Gnoe de enige kans die een kansje had op een goal. Volgens Maarten de Postbode een niet te missen kans want de keeper stond niet op goal. Maar goed als je 40 meter van de goal afstaat is dat nog best lastig.. (al was een ingooi nou ook weer niet nodig)..

Met hangen en wurgen hield het favoriete elftal van de club (tot de 80ste minuut) knap stand. In de kleedkamer was iedereen dan ook zeer content met deze 80 minuten van hard werken. Het team kan met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd en vooruit kijken naar wedstrijden tegen echte tweede elftallen (met tweede elftal spelers) waar wat meer tegen gevoetbald kan worden. De komende twee weken wat aan de conditie werken dan moet dat goed gaan komen..

Het meespelen met het derde was voor Merijn en Thomas zo’n onvergetelijk positieve ervaring dat ze voor respectievelijk 6 a 7 Skuumkoppe hebben getekend om volgend jaar voor het derde uit te komen. Zie die prachtige shirt presentatie foto’s en die gelukkige blikken in hun ogen.. Ook dat kan alleen bij het derde.

Mannen volgen de week hebben we vrij , gaan we bowlen of een keer met de vrouw naar de Ikea?