Gelijkspel Nivo 3 tegen sterk Sleeuwijk 2

Mannen zaterdag, 3, 2e klasse D

9 april 2016 15:00

Scheidsrechter

Secreve, C.J.

Het favoriete elftal van de club: het derde heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan voor de stand in de reserve tweede klasse. Tegen Sleeuwijk  werd met 1-1 gelijk gespeeld terwijl alle concurrentie verloor.  Toch had het derde na de goede overwinning van vorige week gehoopt op meer. Sleeuwijk 2 deed het namelijk niet zo best de laatste wedstrijden en was ook in de eerste wedstrijd gemakkelijk door het 3e opzij gezet.  Daar was afgelopen zaterdag helaas weinig van te merken. Sleeuwijk oogde sterk en fit tegen een derde dat flink was uitgedund door de afwezigheid van Opa Marc, Abdelkader en Albert Afgeleid. De laatste zat met zijn gedachten natuurlijk volledig bij zijn team het derde,  terwijl in de tussentijd de vrouw een tweeling op de wereld zette. Klasse Albert (en Marcella)

Snel terug naar de wedstrijd, die werd begonnen met Daan ‘de koning van de kluts’ Hijzen als lopende rechts half. (lopend in de zin van ‘niet echt hard rennend’) . Nivo had in het eerste deel van de eerste helft moeite met het snelle spel van Sleeuwijk 2, dat met name in de as enkele goede spelers had opgesteld. De eerste kansen waren dan ook voor Sleeuwijk. Gelukkig stond metroman Marco meerdere keren op de goede plek en voorkwam hij een vroege voorsprong voor de thuisploeg. En terwijl Albert samen met Marcella de 700ste wee wegpufde , miste Frank de Gnoe de eerste kans voor Nivo 3 door een goede vrije trap van Tijmen Witteman naast te koppen. Even later was het gelukkig wel raak. Milan Pistache Klein ging op aangeven van Foppe op avontuur in de zestien en speelde niet een, niet twee maar zelfs drie man Messiaans uit waarna hij ook de keeper met een schuiver het bos in stuurde. 1-0. Ik durf het bijna niet te zeggen maar dat was een bijzonder mooie goal van onze kleine Milan. Nu maar hopen dat hij komende donderdag niet naast  zijn schoenen gaat lopen.

Lang kon Nivo niet genieten van de voorsprong want letterlijk nog geen minuut later stond het weer gelijk. Een moment van onachtzaamheid op het middenveld en er was een man meer situatie in de zestien die door Sleeuwijk optimaal werd benut met een knappe kopbal in de kruising 1-1 die zelfs onze metroman niet kon keren.

In het resterend deel van de eerste helft golfde het spel tot ongenoegen van alles ouder dan 40 (Foppe en Daan) flink op en neer en was het flink aanpoten om bij te blijven. Kansen waren er ook aan beide kanten. Marco was wederom belangrijk en redde één op één met de voeten, terwijl aan de andere kant Maarten de Manke zijn hoofd niet goed tegen een wederom goede vrije trap van Tijmen wist te zetten.

De rust deed zijn naam eer aan. Iedereen was uitgeput van de eerste helft en Foppe besloot geen tweede keer kramp te riskeren. Hij stond zijn plek af aan Joey Anti lopuh die daarmee zijn derde wedstrijd van dit seizoen begon. (das bijna € 70,- euro per wedstrijd aan contributie). De koning van de Kluts mocht dus nog even blijven staan en kon in ieder geval thuis vertellen dat hij een betere conditie heeft dan Foppe. Gelukkig maar, want ook in de tweede helft bleef het een intensieve wedstrijd. Nivo had meer grip op het moe geworden middenveld van Sleeuwijk en kon meer kansen creëren. Machid de machine was met enkele aanvallen dicht bij een beslissende pass maar de aansluiting van zijn medespelers kwam vaak te laat. Op een van de spaarzame moment dat er wel voldoende mensen voor de goal waren werd het gelijk zeer gevaarlijk. Tijmen Witteman schrok echter van de vreemde breedtepass van Machid en schoot de opgelegde kans van dichtbij over.

Enkele minuten voor tijd had Maarten de Manke nog een laatste kans voor de winnende goal. Helaas kwam hij net tekort op de vrije trap van Tijmen Witteman. Zo eindigde de wedstrijd met 1-1. Een terecht weerspiegeling van de wedstrijd. Matchwinner was natuurlijk Daan de koning van de kluts die de volle 90 minuten zonder kramp (Foppe!) wist vol te maken. Het bier smaakte na de wedstrijd prima en aan het einde van de middag kon er geproost worden op de 2 nieuwe aanwinsten van de familie Koevoet..