Nivo 3 laatste wedstrijdverslag van het seizoen

Rijsoord 5

Mannen zaterdag, 3, 2e klasse D

7 mei 2016 14:30

Verpoorten, J.M.W.

Het favoriete elftal van de club speelde afgelopen zaterdag alweer de laatste wedstrijd van het seizoen. Het team dat zich twee weken ervoor al veilig had gespeeld, kon helaas geen passend einde geven aan het mooie seizoen en verloor met 2-4 thuis tegen Rijsoord. Gelukkig mocht dat de pret van de rest van de dag niet drukken en was het tot laat gezellig op de team barbecue.

De wedstrijd zelf werd gekenmerkt door flink wat hoogte- en met name dieptepunten.

Aangezien een regulier wedstrijdverslag bij een verlies niet echt leuk is om te lezen heb ik alle hoogte- en dieptepunten maar even puntsgewijs op een rij gezet.

Dieptepunten v.d. wedstrijd:

-      1e minuut: Uit extreme personele nood moet het derde starten met oud trainer Richard, de Sjacheraar, Hoogkamer in de basis. Richard praat helaas nog net zoveel als vroeger maar loopt inmiddels een stuk minder.

-      13e minuut: Milan Pistache Klein heeft of te weinig geslapen of is s-ochtends nog even langs de Pistache geweest en speelt de bal zo in de voeten van de Rijsoord spits

-      13e minuut: Albert Afgeleid probeert op snelheid te komen om de Rijsoord spits af te stoppen

-      14e minuut: de Rijsoord spits schiet de 0-1 binnen, hij heeft Albert nooit gezien

-      17e minuut : de scheids geeft slechts een vrije trap voor een handsbal dik binnen de zestien

-      18e minuut:  de vrije trap van Maarten de Postbode spat uiteen op de lat

-      22e minuut: Maarten de Manke gaat de fout in en verliest de bal op een levensgevaarlijke plek. In de counter maakt Rijsoord 0-2

-      25e minuut: Maarten de Manke zit met zijn hoofd nog bij de drinkpauze en laat zijn directe tegenstander in de zestien bij hem wegdraaien. Deze scoort door de benen van Marco Metroman 0-3

-      26ste minuut Maarten zoekt een steen om onder te kruipen, hij vindt er helaas geen.

-      40e minuut. Een frommelmoment in de zestien resulteert in een puntertje van de Rijsoord spits die precies via de binnenkant paal en de handen van Marco Metroman de goal in rolt.

-      41e minuut: Marco Metroman is of rood van schaamte of hij heeft geen zonnebrand gebruikt

-      44e minuut: Maarten de Manke weet zich niet te revancheren en schiet de bal via de keeper hard op de paal.

-      45e minuut: ondanks de temperatuur van 30 graden staat er thee in de kleedkamer. Iedereen baalt flink, en nee dat heeft niets met de stand te maken.

Na de rust waren er bijna alleen maar hoogtepunten. Dit zijn ze:

-      45e minuut: Jeroen de Slinger komt de kleedkamer binnen en begint zich om te kleden.

-      45e minuut: Richard wordt gewisseld

-      60e minuut: Nivo krijgt een penalty na een overtreding op Machid de Machine

-      61e minuut: Maarten de Manke eist de bal op (ik zie leedvermaak ook als hoogtepunt)

-      62e minuut: Maarten de manke mist en zoekt een steen om onder te kruipen

-      63e minuut: de scheids beslist dat de penalty over moet worden genomen door iemand die dat beter kan

-      63e minuut: Albert Afgeleid vernedert de keeper met een rake Panenka.

-      64e minuut: de Rijsoord keeper is nog steeds kwaad

-      70e minuut: Maarten de Postbode haalt verwoestend uit vanaf een metertje of 40 en scoort 2-4

-      90e minuut: de scheids fluit af

-      98e minuut: er is bier (ik weet het waarom was dit niet in de 91ste minuut)

Zoals je ziet was het een enerverende wedstrijd op het sportpark met een vrij dramatische eerste helft en een stuk betere tweede helft. Volgens Foppe, Sjoerd en de Slinger natuurlijk om dat zij toen meededen. Laten we daar niet verder op ingaan. Waar ik wel nog even op in wil gaan is de gezelligheid na afloop. Onder genot van het heerlijke zonnetje was het in de tuin van de Gnoe goed vertoeven voor de mannen van het derde en kon er worden teruggekeken op een geweldig mooi seizoen met een prachtig eindresultaat. Ik ben trots onze vaste groep van een mannetje of 14 en de 23 mensen mensen die verspreid over het jaar zo vriendelijk zijn geweest met ons mee te doen..  De prijzen van het seizoen laten nog even op zich wachten en worden uitgereikt bij de jaarlijkse Venner barbecue als aanvoerder/trainer Arnout Crespo en Albert Afgeleid er ook bij zijn.

Rest me voor nu het volgende:

-      Richard ik wacht al jaren om je een keer te kunnen dollen in een wedstrijdverslag zonder dat ik daarvoor gewisseld wordt. Zo slecht was je nu ook weer niet. Bedankt voor het meespelen maat!

-      Kan de club een 5-literfles zonnebrand voor Henk de Vries kopen? Hij was bijna roder dan Jochem de vuurtoren

-      We blijven gewoon nog even trainen mannen. Straks moet ik op donderdagavond nog met de vrouw op de bank gaan zitten.

-      Met de voetbaltas donderdagavond direct naar de spin rijden vind ik ook goed.

-      Mocht het tweede nog mensen nodig hebben om hun door de nacompetitie te slepen dan horen we dat graag. Wij hebben ruime ervaring met het winnen van nacompetities.

-      Zoals het er nu naar uitziet blijft iedereen gewoon lekker bij het derde voetballen. Die litho voor Opa Marc kan dus wederom terug de kast in

-      Voor volgend jaar kunnen we nog wel een paar jonge (lees: onder de dertig) krachten gebruiken om ons team aan te vullen. Kerncompetenties: vaker aanwezig dan Joey anti-lopuh, sneller dan Albert Afgeleid, meer trainingsopkomst dan Ben en minder penalty’s weggeven als Maarten. Overige eisen: zwarte voetbalschoenen en douchen zonder onderbroek. Moet lukken zou ik zeggen.