Blauw Geel'38/JUMBO 2

Mannen, 2, 2e klasse D

5 mei 2018 11:45

L.F.A. Schlee

Zaterdag 5 mei was dan de dag. Ons 2e moest spelen tegen de grote favoriet uit de competitie Blauw Geel’38 uit Veghel. Een team met voornamelijk oud selectiespelers van Blauw Geel 1, en waarvan er vorig jaar nog diverse spelers in de Hoofdklasse Zondag speelden. Het 2e stond 6 punten achter met een wedstrijd minder gespeeld, maar wel met een beter doelsaldo dus was winst noodzakelijk om virtueel koploper te worden.

Gesteund door veel publiek, muzikale klanken en rook verzorgd door de Bolle, kwamen de spelers het veld op.

De openingsfase was zeker voor Blauw Geel, het 2e oogde nerveus en kwam er niet goed doorheen. Na 10 minuten ebde het overwicht van de gasten weg en kwamen de mannen van het 2e beter in hun spel. De openingsgoal viel dan ook min of meer uit het niets, een vrije trap werd slim door de uitstekende nummer 8 een meter of 6 naar binnen gelegd en hij krulde de vrije trap fraai in de hoek: 0-1.

Wie dacht dat dit voor het 2e een mokerslag zou zijn kwam bedrogen uit. Een last viel van de schouders en onder fanatieke aanmoedigingen van het publiek werden de mouwen opgestroopt en werd Blauw Geel met verzorgd positiespel terug gedrongen op eigen helft. De kansen bleven ook niet uit, het was uiteindelijk Bjorn Jongste die een terugspringende bal van de paal binnen wist te werken: 1-1. De beer was los en Blauw Geel snakte naar adem, helaas werden er nog 4 grote kansen gemist voor de rust waardoor er met 1-1 de rust werd bereikt.

De 2e helft was er maar 1 ploeg die voetbalde en dat was ons 2e. Met veel passie, kracht en fraai spel werden onze gasten uit Veghel zoek gespeeld. Het duurde dan ook niet lang voordat Joost Biekman de 2-1 binnen dacht te schieten na wederom een fraaie aanval, helaas honoreerde de scheidsrechter wel heel laat een vlagsignaal vanwege buitenspel. Met aanvallende wissels en veel risico trachten de mannen alsnog het beslissende doelpunt te maken, maar het zat niet mee. Ballen over, ballen naast, tegen de keeper aan geschoten, een kopbal die een zeker doelpunt had opgeleverd werd onbedoeld door een eigen speler uit het doel gekopt, ga zo maar door. Prijzenswaardig was het dat er gevoetbald bleef worden. De ploeg uit Veghel kon niets anders doen dan met 10 man rond de 16 gaan hangen en hopen dat het niet fout zou gaan.

De ploeg is welgeteld 1 keer over de middenlijn geweest, en dat was nadat keeper Rob Goesten mee was gegaan met een corner in de laatste minuut. Gelukkig was er toch nog iets als gerechtigheid en hobbelde het schot van 45 meter net naast het lege doel.

Na 5 minuten blessuretijd floot de overigens prima leidende scheidsrechter af voor het einde en stortte de spelers van het 2e vol ongeloof ter aarde. Soms is voetbal oneerlijk, ondanks dat je er alles aan hebt gedaan. Het kampioenschap lijkt onhaalbaar te worden voor het 2e. Met voor Blauw Geel nog 2 wedstrijden te gaan tegen laag geklasseerde tegenstanders lijkt de titel voor het grijpen te liggen.

Maar als ons 2e met deze inzet, passie en voetballend vermogen door blijft gaan, kan de nacompetitie met veel vertrouwen tegemoet worden gezien. En de bal blijft rond, dus zullen de mannen van Niels Blom tot de laatste speelronde blijven strijden voor de titel.

Het 2e wil het massaal toegestroomde publiek en Bolle de Vries bedanken voor een mooie zaterdagmiddag en hopen iedereen in de vermoedelijke nacompetitie terug te zien om het 2e een steuntje in de rug te geven, want dat was het zaterdag zeker!

Klik HIER voor de fotoreportage van Macro Oomen.