1 - 1

Nivo Sparta 3

Mannen zaterdag, 3, 2e klasse D

15 februari 2014

Het leek zaterdag wel een eeuwigheid geleden dat het favoriete elftal van de club haar laatste wedstrijd had gespeeld. Na de winterstop werd wedstrijd op wedstrijd voor het derde afgelast. Met name het veld in Wijk en Aalburg werd er regelmatig uit gegooid. Toch apart voor een club met de naam Nooit Opgeven Altijd Doorgaan, maar ja... Gelukkig kwam daar afgelopen zaterdag verandering in. De wedstrijd tegen mede laagvlieger Schelluinen leek lange tijd niet door te gaan, maar ondanks de harde wind en het zompige veld ging de wedstrijd gewoon door. De reeds gereserveerde bowlingbaan moest dus op het laatste moment worden afgezegd.

Nivo 3 was met een select gezelschap afgereisd naar Schelluinen. Door werk, vakantie en blessures was de selectie slechts dertien man groot. Het tekort aan spelers zorgde voor een opvallende opstelling met Ruud de Hakkelaar als rechtsbuiten. Waar met name de linksback van Schelluinen zichtbaar van baalde. Ondanks de ongewone opstelling en de volle wind tegen was Nivo in de eerste helft de betere ploeg. Schelluinen scheen niet door te hebben hoe ze goed tegen de wind in moesten spelen en Nivo kon gemakkelijk de aanvallen vroeg afstoppen. In de tegenaanval kon Nivo enkel gevaarlijk worden uit standaard spelsituaties. Met de verraderlijke wind waren de strakke corners van Albert Afgeleid een ware plaag voor de Schelluinse verdediging. Het duurde dan ook niet lang voordat dit gevaar werd uitgebuit. Al uit de tweede corner was het Maarten de Manke die de bal bij de tweede paal hard binnenkopte. 1-0.. De voorsprong voor Nivo was verdiend maar werd bijna een minuut later alweer bijna weggegeven. Een moment van onachtzaamheid in de spartaanse verdediging gaf de spits van Schelluinen de kans om snoeihard uit te halen. De bal kreeg met windkracht 6 in de rug een behoorlijke snelheid mee, maar werd bijzonder knap door Marco de lange bal uit de hoek gewerkt. Daar kwam Nivo goed weg.

In het resterende deel van de eerste helft was het spel niet om aan te zien. Nivo verdedigde de voorsprong maar kon door de harde wind weinig aanvallends inbrengen. Alleen Maarten was nog dichtbij een goal uit wederom een corner. Zijn kopbal ging echter voorlangs.

De tweede helft leek met de wind in de rug een stuk makkelijker te worden dan de eerste. Toch kon ook Nivo geen potten breken. Het spel was slordig en kansen beperkt gecreëerd. Toch was Nivo dichtbij de beslissende 2-0 via Ruud de Hakkelaar die ineens tussen de keeper en zijn directe verdediger dook en de bal over de keeper lobte. Zijn bal belande echter boven op de lat.

In de minuten na de kans was het spel van bijzonder laag niveau. Door de wind was er eigenlijk niet goed te voetballen. Nivo maakte zich weinig zorgen om het slechte spel want Schelluinen kwam geen enkele keer gevaarlijk voor de goal. Tot de 70ste minuut tenminste. In welgeteld de eerste aanval van de tweede helft liet Maarten de Manke zijn man iets te makkelijk draaien. Hij had dan ook niet verwacht dat de spits de bal vanaf de punt zestien loeihard in de verre hoek zou poeieren. Een geweldige goal die hij niet snel nog een keer zal maken, maar een enorme domper voor Nivo dat stiekum de winst al had geteld.

In de resterende minuten probeerde beide ploegen de winst nog uit de wedstrijd te slepen. Nivo was het dichtste bij de 2-1. Enkele minuten voor tijd kon Frank de Gnoe de bal oppikken en alleen op de goal afstormen. Met een hijgende verdediger in zijn nek en de keeper uit zijn goal besloot Frank de bal te stiften. De keeper was verslagen maar de bal werd door de wind een heel stuk verder gedragen dan de bedoeling en spatte voor een tweede keer op de lat uiteen.
Het bleek de laatste echte kans in een niet al te enerverende wedstrijd waar voor Nivo zeker meer in had gezeten.
Volgende keer beter, en volgende keer ook weer een paar leuke nabranders..

Ik ga nu schaatsen kijken.. Kijken of Kramer dit jaar wel goed wisselt.