Nivo Sparta 3

Mannen zaterdag, 3, 2e klasse D

5 april 2014 14:30

Prins, D.C.

Het favoriete elftal van de club, het derde, is aardig op dreef na de winterstop. De laatste drie wedstrijden werd niet verloren. Door deze goede resultaten heeft het derde elftal zich uit de directe degradatiezone weten te spelen. Afgelopen zaterdag kon het derde een gat slaan met de concurrentie in een duel met directe concurrent SV Capelle.

Het derde had zaterdag wederom een grote selectie tot haar beschikking en startte zodoende met een sterk team. Toch had het team moeite om het spel echt te maken. Nivo had weliswaar het meeste balbezit maar kansen werden er niet gecreëerd. De grootste kansen waren in de eerste helft voor Capelle dat zelf niet al te best speelde. In de 20ste minuut was het de Capelle spits die uit een corner de bal in kansrijke positie hoog over kopte. Even later was dezelfde spits attent op een slecht weggekopte bal van Maarten de Postbode. Zijn inzet werd echter bijzonder knap door dezelfde Maarten van de doellijn gehaald. Het resterende deel van de eerste helft had Nivo sparta het beste van het spel. Het gevaar bleef echter uit. Niet in de minste plaats omdat elke gevaarlijke dieptepass wel erg gemakkelijk door de Capelle grensrechter werd afgevlagd.

In de tweede helft kwam Nivo beter in het spel en kwam Nivo ook dichter bij het Cappele doel. Het duurde niet lang voor dit resulteerde in de 1-0.. In een prachtige aanval werd de kleine Venner op links vrijgespeeld.. Kleine Venner ,die de bal maar net binnen kon houden, stormde naar de achterlijn en gaf vervolgens met links een prachtige voorzet op de ingevallen Frank de Gnoe. De voorzet die misschien wel een prooi had moeten zijn voor de keeper was zo op maat dat Frank enkel maar hoefde op te springen om de ballen binnen te koppen 1-0.

Na de 1-0 creëerde nivo kans op kans. Milan was tot twee keer toe dicht bij een goal maar schoot 1 op 1 met de keeper voorlangs. Ook Frank de Gnoe wist de Capelle doelman niet te passeren. De grootste kans was echter voor Arnout Crespo die de bal na goed storen van Tijmen Witteman helemaal vrij voor het inschieten had. De inzet van Arnout was echter zonder overtuiging en kon door de Capelle doelman nog worden gekeerd.
Door het missen van kans op kans bleef de wedstrijd tot op het einde spannend. Echt grote kansen wist Capelle niet te creëren, en de schoten die op goal werden gelost waren een gemakkelijke prooi voor de sterk keepende Marco de lange Bal. Zo eindigde de wedstrijd in een welverdiende 1-0 winst voor Nivo Sparta.