JO13-1 sluit eerste serieuze test positief af

5 - 0

Zwaluw VFC JO13-1

21 augustus 2019 19:00

E. de Kloe

Op woensdagavond 21 augustus speelde hoofdklasser Nivo Sparta JO13-1 een oefenwedstrijd thuis tegen competitiegenoot Zwaluw VFC. Op deze mooie zomeravond experimenteerde trainer Mario Nikolov met zijn brede selectie.

In een sterke eerste helft creëerde Nivo veel kansen en gaf erg weinig weg. Keeper Kik van Dongen en zijn verdediging hadden weinig om handen, behalve als ons middenveld sporadisch een steekje liet vallen in de omschakeling. Met veel diepgang over de flanken waren er al snel kansen voor Nivo om de score te openen.  Uit één van die kansen kreeg Nivo een corner, die door Noud van Dalen hoog ingebracht werd. In de drukte voor de goal ging de keeper van Zwaluw onder de bal door en had Wessel van Eck de bal simpel voor het intikken op de rand van de 5 meter; 1-0 na 4 minuten spelen.

Het middenveld van Nivo combineerde lekker door, met rustpunten Mohamed Hakem en Wessel van Eck en een zwervende Tom Kaasjager als aangevers voor de talrijke aanvallen. In de 14e minuut van de eerste helf was het Noud van Dalen die over rechts weggestuurd werd door Tom Kaasjager.  Op hoge snelheid haalde Noud de achterlijn en gaf een mooie voorzet die de mee opgekomen Wessel van Eck bij de 2e paal alleen maar hoefde in te knikken: 2-0.

In het restant van de eerste helft kregen o.a. spits Marlon van de Wetering en de buitenspelers nog kansen op meer, maar het bleef 2-0 bij rust.

Met veel wissels in de tweede helft ging Nivo vliegend van start. Luuk Vos stoorde vroeg bij de verdediging van Zwaluw die daardoor onnauwkeurig werd. Niek Hijzen gaf het laatste zetje door de bal rond de rand 16 te veroveren en zag de opkomende Ryan Smit die de 16 inlopend de hoek voor het uitkiezen had: 3-0 in de 2e minuut na rust.

In het vervolg van de tweede helft werd Nivo iets sloriger waardoor er nog enkele kansen en mogelijkheden onbenut werden gelaten. Ook moest de solide spelende defensie enkele keren corrigerend optreden, maar echt gevaarlijk werd het nooit waardoor ook tweede keeper Jurre Wareman deze helft weinig te doen had onder de lat.

In de 25e minuut van de tweede helft maakte de ingevallen spits Niek Hijzen de 4-0. En als kers op de taart was het Luuk Vos die met de 5-0 in de 59e minuut ook nog even zijn doelpuntje meepakte.

Score: 5-0 (rust: 2-0)