JO13-1 wint verdiend bij 3e Divisionist TEC JO13-1: 0-3

0 - 3

Nivo Sparta JO13-1

Groep 1 15

7 september 2019 11:45

In de eerste bekerwedstrijd tegen het goed spelende RKTVC deed onze JO13-1 zichzelf ernstig tekort. Ondanks een veel groter aantal kansen voor Nivo trok onze JO13-1 met een 5-2 verliespartij aan het kortste eind. Kansen creëren is één. Afmaken is een tweede. Competitiegenoot RKTVC toonde zich uiterst efficiënt.

En dus moest onze JO13-1 vandaag drie punten halen tegen een ploeg die een niveautje hoger speelt dan wij. Derde divisionist TEC was de tegenstander waartegen het moet gebeuren. En om het allemaal nog een beetje uitdagender te maken, mochten we dat ook nog eens in een uitwedstrijd gaan proberen.

Om 11.45 uur trapten we af. Lange tijd was het vooral een strijd op het middenveld en kwamen beide teams nauwelijks tot kansen. Weinig echte kansen, maar daar waar er een team gevaarlijk werd, was het Nivo dat over de flanken met Noud van Dalen en Luuk Vos een plaag was voor de backs van TEC. Met de nodige overtredingen stopte TEC de opkomende middenvelders Mohamed Hakem, Ryan Smit en Wessel van Eck ruim buiten de 16 af. De vrije trappen leverden steeds weinig gevaar voor de keeper van TEC. Zo nu en dan deelde ook TEC speldenprikken uit. Bij een vrij trap botste een inlopende aanvaller van TEC tegen keeper Kik van Dongen die wat behandeling nodig had, maar gelukkig wel verder kon spelen.

In de blessuretijd van de 1e helft breekt Luuk Vos door over links en snijdt naar binnen de 16 van TEC in. Hij legt de bal goed terug op Mohamed Hakem die echter kort gedekt werd en niet kon uithalen. Maar wel passen naar spits Marlon van de Wetering die de bal met de rug naar het doel aanneemt, wegdraait van zijn tegenstander en de bal diagonaal in de verre hoek achter de keeper jaagt: 0-1 voor Nivo. Kort na de aftrap door TEC stoomt Nivo op om voor de 0-2 te gaan, maar dan is het rust en gaan we aan de Ranja met een 1-0 voorsprong voor Nivo.

Na de rust ging Nivo door waar het vlak voor rust aan begonnen was: jagen op de tweede goal. In de tweede minuut na rust was het al zo ver. Onze aanvallers zetten goed druk en veroveren de bal op een meter of toen buiten de 16 van TEC. Marlon wordt diep gestuurd en rondt beheerst af: 2-0 in de 33e minuut.

TEC is niet bij machte om de wedstrijd te laten kantelen en Nivo blijft drukken en (halve) kansen creëren. Een bal op de lat, een bal buitenkant kruising, en enkele aanvallen die strandden in schoonheid. We komen niet of nauwelijks in gevaar en trainer Mario besluit de vier bankzitters in het veld te brengen en speeltijd te geven. Ook deze spelers verzwakken ons niet en houden het overwicht in het veld in stand.. Net als we denken dat deze wedstrijd uitgespeeld wordt met strijd op het middenveld opent Mohamed Hakem van rechts van het veld naar de naar binnen geknepen Tom Kaasjager. Deze draait goed open en geeft een afgemeten steekpass op rechtsbuiten Noud van Dalen die met een tweetal verdedigers in z’n nek uiterst beheerst afrondt: 3-0 in de 51e minuut.

Na ruim 60 minuten voetbal zit de speel- en blessuretijd er op en fluit de Tielse scheidsrechter af. Volgende week krijgen we de derde Thelse club op eeen rij op bezoek: Theole JO13-1. Aftrap 10.15 uur.

Uitslag 0-3 (0-1)