JO13-1 verslaat ook Theole en bekert verder

Theole JO13-1

Groep 1 15

14 september 2019 10:15

A. Kaouass

Vandaag stond de laatste wedstrijd uit de poulefase van de KNVB beker op het programma. Bij een gelijkspel of winst was onze JO13-1 zeker van minimaal de tweede plaats die nodig is om door te bekeren. In de JO13 categorie A gaan immers de nummers 1 èn 2 uit de poule door naar de knock-out fase. Om 10.15 uur trapte Theole af en rolde de bal op het hoofdveld bij Nivo Sparta.

In de eerste vijf tot tien minuten van de wedstrijd was Nivo nog een beetje zoekende naar het samenspel. Door de afwezigheid van aanvoerder Levi van Wijgerden moest vooral de achterste lijn een beetje aftasten waar ze aan toe waren. Toch bleek 3e divisionist Theole niet bij machte om daar gebruik van te maken. Gino van IJzendoorn verving onze aanvoerder met degelijk spel naast vaste waarde Indy Epskamp. Nivo liet Theole op dat moment nog enigszins van het gevoel genieten dat er vandaag sprake zou kunnen zijn van een gelijkwaardig duel.

Nivo Sparta nam het initiatief steeds meer over en bij een van de eerste serieuze aanvallen krult Marlon van de Wetering de bal vanaf randje zestien schitterend in de rechter bovenhoek: 1-0 In de 11e minuut. Dit was alweer zijn derde doelpunt in deze bekercompetitie. Nadat Theole heeft afgetrapt, onderschept Nivo de bal en breekt Noud van Dalen door over rechts. Hij laat de linksback van Theole zijn hielen zien en sprint met de bal richting de 16. Waar iedereen echter een voorzet op de meegelopen Marlon van de Wetering en Luuk Vos verwacht, krult hij de bal schitterend over de keeper in de verre kruising: 2-0 in de 13e minuut.

Nivo drukt door en Tom Kaasjager schiet in de 18e minuut de 3-0 binnen van binnen de 16. De aanvallen volgen elkaar nu snel op en de ene is nog mooier dan de andere. Drie minuten later wordt Luuk Vos voor de zoveelste keer diep gestuurd door Wessel van Eck en gaat op hogesnelheid naar het strafschopgebied van Theole. Hij houdt overzicht en legt de bal panklaar voor Marlon van de Wetering, maar de keeper redt. In de rebound in het 5-meter gebied krijgt ook Noud van Dalen de bal niet achter de keeper en de bal kaatst terug naar rechtsbuiten Vos, die de bal met veel gevoel buitenkantje links over de keeper heen in de verre hoek lepelt: 4-0 in de 21e minuut. In het vervolg van de eerste helft creëert Nivo nog vele kansen maar de ruststand blijft beperkt tot slechts 5-0 nadat Noud van Dalen zijn tweede van de dag maakt in de 26e minuut. Een ruststand van 8-0 of hoger was ook zeker mogelijk geweest.

Na het eenrichtingsverkeer van de eerste helft besluit de trainer veel te gaan wisselen en ook de bank speelminuten te geven. Niek Hijzen, Luca Hooijmans, Fabio Vissers en Ryan Smit komen in het veld. Het maakt niet veel uit, want Nivo gaat verder waar het voor rust gebleven was. Binnen twee minuten maakt aanvaller Luca Hooijmans de 6-0 en 7-0 (35e en 36e minuut) na twee keer schitterend gelanceerd te zijn door Mohamed Hakem. In de 41e minuut maakt Noud van Dalen zijn hattrick compleet: 8-0!

Halverwege de tweede helft besluit trainer Mario Nikolov,  met de zekerheid dat de punten binnen zijn, wat te gaan experimenteren met de veldbezetting. Hoewel Nivo daarna iets meer onder druk komt te staan, is Theole niet bij machte echt gevaarlijk te worden. In de 48e minuut laat het middenveld iets te veel ruimte aan Theole en schieten zij met een zondagsschot van buiten de zestien achter de ingevallen keeper Jurre Wareman: 8-1.

In het restant van de tweede helft creëren beide ploegen nog nauwelijks kansen, maar het is duidelijk dat deze uitslag ruim in de dubbele cijfers had kunnen (moeten?) eindigen. Maar het doel is bereikt. Na de onnodige zeperd tegen RKTVC heeft onze JO13-1 de tweede plaats veilig gesteld en bekeren we door. Op naar de knock-outfase!

Uitslag: 8-1 (rust: 5-0)