JO13-1 verstevigt koppositie met doelpuntenfestijn

Hoofdklasse C

2 november 2019 10:15

Scheidsrechter

Milan Busker

In de hoofdklasse C van de JO13 stond vandaag de wedstrijd tussen koploper Nivo Sparta en hekkensluiter Wilhelmina op het programma. Om 10.20 uur werd er afgetrapt op veld 1 van Sportpark De Watertoren.

In de basis begonnen Kik van Dongen, Tygo Brouwer, Levi van Wijgerden (c), Indy Epskamp, Marciano de Kloe, Gino van IJzendoorn, Mohamed Hakem, Wessel van Eck, Luuk Vos, Marlon van de Wetering en Noud van Dalen. Wisselspelers: Niek Hijzen, Fabio Vissers, Ryan Smit, Tom Kaasjager en Luca Hooijmans.

Hoewel het verschil op de ranglijst aanzienlijk is, had trainer Mario Nikolov de spelers op het hart gedrukt er zeker niet te makkelijk over te denken. Nivo Sparta JO13-1 kwam vliegend uit de startblokken. Na de aftrap werd er flink druk gezet. Binnen de minuut komt de bal bij Wessel van Eck net buiten de hoek van het strafschopgebied van Wilhelmina en hij besluit de keeper maar gelijk even te testen. Het schot draait schitterend in de verre kruising: 1-0 voor Nivo na 1 minuut spelen.

Nivo blijft drukken en de tegenstander komt niet aan voetballen toe. Er is veel druk naar voren van Nivo en het spel speelt zicht continu op één helft af. Het is te wijten aan onze eigen slordigheden dat we lang moeten wachten op de 2-0. In de 9e minuut raakt Noud van Dalen nog de lat. Maar in de 13e minuut gaat Mohamed Hakem op avontuur de zestien in, hij speelt een paar man uit en net als we denken dat hij zich vat gaat lopen, vindt hij de vrijstaande Marlon van de Wetering die de bal koeltjes binnentikt. 2-0 in de 13e minuut.

Na de aftrap ze Nivo gelijk weer druk, waardoor we een corner krijgen. De afvallende bal uit de corner wordt van net buiten de zestien hard op doel geschoten. Mohamed Hakem maakt nu zelf het doelpunt en zet Nivo met een harde streep in de lage hoek op 3-0 in de 14e minuut. Enkele minuten later breekt er noodweer los. Harde regen en windstoten maken het onaangenaam voor iedereen op en langs het veld. Gelukkig heeft Nivo een mooie tribune waar de toeschouwers droog kunnen kijken. In de 20e minuut gaat Mohamed Hakem weer eens op avontuur. Hij slalomt doorde verdediging van Wilhelmina en trekt de bal laag voor de het 5-meter gebied. Noud van Dalen heeft de bal voor het intikken, maar schiet naast. Een minuutje later krijgen we een vrije trap buiten de zestien, maar die gaat over.

In de 25e minuut brengt Nivo de keeper wederom in de problemen en Marlon van de Wetering jaagt goed door. De keeper laat de bal los, waarna Marlon de laatste twee meter naar de goal loopt en de bal binnentikt: 4-0. Weer een minuut later is er een overmacht aan spelers van Nivo voor de goal van Wilhelmina dat de bal maar niet wegkrijgt. De bal komt over veel schijven uiteindelijk terecht bij de vandaag erg sterk spelende rechtshalf Gino van IJzendoorn, die de bal hard en strak langs de keeper schiet: 5-0 na 26 minuten spelen.

Nivo creëert kans op kans en het is dan ook eigenlijk een wonder dat het tot de slotminuut van de eerste helft duurt voordat Wessel van Eck zijn tweede van de ochtend en de 6e voor Nivo binnenschiet, nadat hij heerlijk over links door kon gaan na mooi samenspel met Mohamed Hakem en Luuk Vos. We gaan dus rusten met een 6-0 voorsprong.

In de rust wisselen de trainers flink door. Dit is een mooie gelegenheid om eens een paar jongens aan het werk te zien die niet altijd evenveel minuten kunnen maken. Fabio Vissers komt voor Tygo Brouwer, Tom Kaasjager voor Gino van IJzendoorn, Niek Hijzen voor Marlon van de Wetering, Luca Hooijmans voor Luuk Vos en Ryan Smit voor Mohamed Hakem.

De tweede helft een koud twee minuten bezig als Tom Kaasjager Nivo Sparta al weer op 7-0 zet.  Hoewel het middenveld wat meer zoekende is na alle wissels blijft het eenrichtingsverkeer. Met name Ryan Smit valt erg goed in en creëert veel gevaar. Ook Fabio Vissers heeft een heerlijke dag. Ondanks dat hij verdedigend weinig te doen heeft, laat hij zeker zijn kwaliteiten zien in de aanval vandaag. Na 38 minuten is het Ryan Smit die voor Nivo de achtste goal op het scoreboard zet: 8-0.

Er wordt nog wat meer gewisseld en Mohamed Hakem vervangt Wessel van Eck. En Luuk Vos vervangt Noud van Dalen, terwijl ook Marciano de Kloe naar de kant mag en vervangen wordt door Tygo Brouwer. Meer en meer verdedigen we de middellijn. Keeper Kik van Dongen heeft de bal vandaag misschien een keer of 5 aande voet gehad en geen enkele redding hoeven verrichten. Wilhelmina heeft geen doelpoging gedaan. Levi van Wijgerden speelt steeds aanvallender, maar dat kan tegen deze tegenstander ook zonder problemen.

In de 39e minuut gaat Ryan Smit diep en op de keeper af. Hij heeft net te veel tijd nodig om de bal in de goal te werken, maar weet deze nnog wel klaar te leggen voor de inkomende Luca Hooijmans, die de bal hard in de kruising schiet: 9-0. Het blijft een aaneenschakeling van (gemiste) kansen voor Nivo, anders had het nu toch echt al wel ruim in de dubbele cijfers gestaan. Dan wordt er in de 54e minuut een overtreding gemaakt op Luca Hooijmans die met de bal aan de voet de zestien in rent. Penalty! Levi van Wijgerden gaat achter de bal staan en schiet. De keeper zit er nog wel aan, maar de bal vliegt toch binnen: 10-0! De spelers van Wilhelmina zijn teleurgesteld en hebben geen haast meer om af te trappen. Maar doen dat uiteraard wel. Aanvoerder Levi van Wijgerden tekent ook voor het slotakkoord in de 55e minuut als hij een afvallende bal mooi binnen schiet.

Het zonnetje breekt weer door en Nivo speelt de wedstrijd uit. Daarbij Nivo laat over twee helften bekeken nog zeker een stuk of zeven, acht doelpunten onnodig liggen, maar met een 11-0 eindstand mogen we toch tevreden zijn. De koppositie is met succes verstevigd door een mooie toevoeging aan het doelsaldo. Volgende week de topper tegen Willem II (uit).

Eindstand: 11-0 (rust: 6-0).