Nivo Sparta JO13-1 begint competitie met dikverdiende zege

Hoofdklasse C

21 september 2019 10:15

Scheidsrechter

M. Fransen

Nivo Sparta JO13-1 begon vandaag de competitie met een thuiswedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Best Vooruit. Om 10.15 uur trapte Best Vooruit af op veld 3 van Sportpark De Watertoren. Het veld lag er schitterend bij, een mooi zonnetje en en twee enthousiaste teams waren de opmaat voor deze eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Nivo Sparta begint voortvarend en dringt de bezoekers al snel in de verdediging. Ons middenveld heerst en als er een keer een slippertje is, neutraliseert onze solide verdediging alles. Al in de 4e minuut verstuurt Wessel van Eck een dieptepass op linksbuiten Luuk Vos. Hij gaat op hoge snelheid richting het doel van Best Vooruit, snijdt goed naar binnen en schiet de bal prachtig binnen in de verre hoek: 1-0 door Luuk Vos.

Na de goal van Luuk drukt Nivo flink door en maakt in de tien minuten daarna nog twee doelpunten. Deze worden echter beide afgekeurd wegens buitenspel. De vlaggenist van Best Vooruit vlagde voor alles wat bewoog. Één of twee keer had hij gelijk. In de meeste gevallen was hij vooral een zeer effectieve extra verdediger. Het duurde daardoor tot in de 19e minuut voordat Nivo weer tot scoren kwam. Noud van Dalen start op eigen helft en krijgt de bal meegestuurd door Mohamed Hakem. Even kijken we naar de grensrechter maar dit durft hij toch niet aan. Van Dalen sprint met de bal aan de voet door naar de keeper rondt beheerst af: 2-0 in de 19e minuut.

Ondanks het onbevredigende gevoel dat we met een groter verschil de rust in moesten gaan, komt Nivo niet in de problemen en creëert het nog een paar kansen en wordt het nog een aantal keren teruggefloten voor “buitenspel”. Dan fluit de scheids en gaan met 2-0 aan de Ranja.

Na rust brengt de trainer maar liefst vier nieuwe spelers in het veld. Dit komt ons overwicht in het veld niet bepaald ten goede. Desondanks stuurt Ryan Smit de nieuwe spits Niek Hijzen diep en hij verschalkt de keeper van Best Vooruit voor de 3-0 in de 36e minuut. Ondanks dat Nivo duidelijk minder stabiel en heersend speelt dan voor rust, blijft het nog aardig de bovenliggende partij. Het is dan ook in de 43e minuut dat Luca Hooijmans diep gestuurd wordt en in z’n eentje een mannetje of vier passeert. In het strafschopgebied is de keeper de vijfde en laatste man waar hij omheen slalomt: 4-0 voor Nivo Sparta. Ook in de tweede helft worden nog twee doelpunten van Nivo afgekeurd, onder andere van Marlon van de Wetering.

Best Vooruit voelt dat het meer grip krijgt op de wedstrijd sinds de 2e helft. We moeten het middenveld steeds vaker prijsgeven en komen meer onder druk te staan. Uiteindelijk resulteert dit in een aantal kansjes en corners. Uit één van die corners frommelt Best Vooruit de bal van dichtbij achter een in dit geval kansloze keeper Kik van Dongen: 4-1.

Hoewel Nivo verder niet echt meer in de problemen komt en de wedstrijd dik verdiend wint, is dat met een dubbel gevoel. Je wint je eerst wedstrijs van het seizoen. De drie punten zijn binnen, maar toch heerst het gevoel dat we hier kansen hebben laten liggen door de uitslag niet veel groter te laten zijn. Gezien de kansen en (afgekeurde) doelpunten had het gekund. Gezien de uitslagen op de andere velden had het gemoeten. Nivo staat na één speelronde op een vijfde plaats in de competitie met evenveel punten als de koploper maar met een aanzienlijk minder doelsaldo.

Volgende week een uitwedstrijd in Berkel-Enschot tegen Jong Brabant. Aftrap 11.30 uur.

Eindstand: 4-1 (rust 2-0)