Ook Willem II kan Nivo Sparta niet afstoppen: 0-3.

0 - 3

Nivo Sparta JO13-1

Hoofdklasse C

9 november 2019 10:30

Vandaag mocht Nivo Sparta weer aan de bak in een heuse topper in de hoofdklasse C. Als koploper, met drie punten voorsprong op de achtervolgers, moest de JO13-1 op bezoek bij Willem II Tilburg BV. Om 10.30 uur staan de volgende spelers aan de aftrap in de zon op een schitterend veld:
Kik van Dongen, Tygo Brouwer, Levi van Wijgerden, Indy Epskamp, Marciano de Kloe, Gino van IJzendoorn, Mohamed Hakem, Wessel van Eck, Luuk Vos, Noud van Dalen en Marlon van de Wetering. Op de bank hebben we de volgende toppers achter de hand: Jurre Wareman, Fabio Vissers, Ryan Smit, Tom Kaasjager en Niek Hijzen.

De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd en Nivo zoekt direct de aanval. De wedstrijd verloopt rommelig. Willem II speelt de bal goed rond en laat onze jongens voorin er flink achteraan lopen. Toch missen we de scherpte om ze echt onder druk te zetten. Het lijkt er op alsof de spelers van Nivo toch wat last hebben van spanning, zenuwen. Anderzijds creëert Willem II niets. Ze spelen de bal goed rond, maar dat is dan wel vooral tussen de keeper, de backs en de centrale verdedigers. Vrijwel elke bal met iets van diepte wordt òf teruggekaatst of door Nivo veroverd. Toch weet Nivo het lichte overwicht niet in grote kansen uit te drukken. Spits Marlon van de Wetering krijgt wat halve kansjes en mogelijkheden. En heeft het vizier bij de sporadische echte kansen niet op scherp staan.

Tegen het einde van de eerste helft heeft Nivo twee goede doelkansen om zeep geholpen en Willem II één rollertje richting Kik van Dongen geproduceerd. Toch merk je aan Nivo dat ze niet in hun spel zitten en we geven nog twee kansjes weg, maar die gaan niet eens op doel. We gaan rusten met een 0-0 stand. Op de tribunes is men er niet gerust op.: Willem II speelt best aardig en combineert goed. En Nivo is niet zichzelf en is te slordig.

In de rust hebben de spelers wonderranja gekregen. Ik denk dat ze bij Willem II per ongeluk de verkeerde kan in onze kleedkamer hebben neergezet, want bij hen werkt hij niet. Bij onze des te beter. Met een aantal wissels, Ryan Smit voor Gino van IJzendoorn, Tom Kaasjager voor Marlon van de Wetering en Niek Hijzen voor Luuk Vos gaan we de tweede helft in. We spelen gelijk met meer energie en we etten veel vroeger en hoger druk. Dit werkt goed. Marciano "de Knaller" de Kloe heeft het vandaag flink op z'n heupen. In de eerste helft had hij ook al een paar mooie onderscheppingen en ging daarmee op avontuur. Onze linksback onderschept ook deze keer de pass van Willem II en stoomt door het strafschopgebied in en haalt venijnig uit in de korte hoek: 0-1 in de 33e minuut.

Dit is (blijkbaar) wat Nivo even nodig had. Want de schroom is er af en we zien weer het team en het spel dat we de laatste weken zo mooi hebben zien spelen. Met Wessel van Eck centraal op het middenveld lijkt er iets meer balans. Mohamed Hakem is naar linkshalf verhuisd.  Halverwege de tweede helft komt Gino van IJzendoorn er in voor hem en komt Fabio Vissers voor Tygo Brouwer. Het spel is echt weer zoals de laatste weken steeds het geval was: Nivo speelt op de helft van de tegenstander. Er wordt meer en meer gejaagd en druk gezet.

Met Tom Kaasjager vers en energiek jagend in de spits lukt dat dan ook steeds beter. Het spel speelt zich meer en meer af tussen de middellijn en het strafschopgebied van Willem II. In de 47e minuut krijgt Wessel van Eck de bal bij een omsingeling op randje zestien aangespeeld. Hij poort zijn tegenstander en geeft een bekeken passje binnendoor op Niek Hijzen. Deze twijfelt dit keer niet en lepelt de bal over de uitstormende keeper heen voor de 0-2! Niek juicht de frustratie van de eerder gemiste dikke kansen van zich af.

Amper een minuut later drukt Nivo de tegenstander al weer flink terug. Levi van Wijgerden is doorgeschoven naar het middenveld. Hij geeft rugdekking aan de middenvelders en verovert de bal aan de linkerkant vna het veld. Hij kijkt om zich heen, zoekend naar een afspeelpunt. Dat vindt hij niet en hij gaat op avontuur. Speelt één, twee, drie man uit. Hij stormt met de bal aan de voet de zestien van Willem II binnen en besluit dat hij dan ook maar zelf moet schieten: 0-3 in de 48e minuut. Het spel is gespeeld.

In de resterende tijd creëert Nivo nog wel wat kansjes, maar er wordt niet meer gescoord. Willem II zorgt aan de andere kant van het veld ook niet echt voor kopzorgen, hoewel er nog wel een uitbraak volgt doordat Indy haar wekelijkse "Epskampje" doet. Gelukkig heeft ze de rest van de wedstrijd uitstekend gespeeld en geven we met dit foutje geen echte kans weg. De drie punten gaan mee naar Zaltbommel. We zijn en blijven koploper, voor weer minimaal een week. Volgende week spelen we weer uit, nu tegen Zwaluw VFC JO13-3 in Vught.

Eindstand: 0-3 (ruststand 0-0)