Nivo Sparta JO13-1 werkt scorend toe naar bekerwedstrijd: 8-0

8 - 0

LRC JO13-1

18 januari 2020 10:15

Milan Busker

Vanmorgen stond al weer de tweede oefenwedstrijd van het nog verse jaar 2020 op het programma. Al in november werd deze wedstrijd tegen de JO13-1 van LRC Leerdam gepland. Het team, dat uitkomt in de eerste klasse, zou de laatste test zijn voordat Nivo Sparta JO13-1 op 25 januari aantreedt tegen RKDVC voor de KNVB beker.

Trainer Mario Nikolov begon met de volgende elf spelers: Jurre Wareman (k), Tygo Brouwer, Levi van Wijgerden (c), Indy Epskamp, Marciano de Kloe,  Ryan Smit, Noud van Dalen, Wessel van Eck, Gino van IJzendoorn, Niek Hijzen en Luuk Vos. Op de bank hadden we nog Kik van Dongen (k), Mohamed Hakem, Marlon van de Wetering en Tom Kaasjager. Luca Hooijmans en Fabio Vissers maakten speelminuten bij de JO13-2 vandaag.

Op het voor ons gebruikelijke tijdstip van 10.15 uur floot scheidsrechter Milan Busker en trapte LRC de wedstrijd af.  In de eerste minuten probeerde Nivo gelijk erg veel druk naar voren te zetten. Daarbij liep de verdediging zo ver mee naar voren dat een klein foutje gelijk de eerste kans voor LRC inluidde. Gelukkig schoot de aanvaller voorlangs en bleef het bij een waarschuwing.

Op de rechterflank maken Ryan Smit en Gino van IJzendoorn het LRC erg lastig. Met name Van IJzendoorn is een plaag voor de Leerdammers. Tijdens één van zijn rushes rent hij de zestien van LRC binnen en ka de laatste man maar ternauwernood voorkomen dat hij de bal achter de keeper schiet. Corner voor Nivo Sparta. Gino van IJzendoorn neemt de corner zelf. En hoe! Hij legt de bal panklaar op het hoofd van de inkomende Wessel van Eck. Deze kopt de bal goed naar de grond in de rechterhoek: 1-0 voor Nivo in de 4e minuut.

Nivo blijft aanvallen. Ook over links via Luuk Vos, Wessel van Eck en de steeds opkomende Marciano de Kloe proberen onze jongens de score te verdubbelen. Toch komt ook het tweede doelpunt over rechts tot stand. Het is weer Gino van IJzendoorn die opstoomt en op de keeper af gaat. Eigenlijk moet hij deze bal afleggen op de mee opgekomen Luuk Vos die helemaal vogeltje vrij staat. Maar Van IJzendoorn beloont zijn sterke spel met een doelpunt door de bal hard in het dak van de goal te jagen: 2-0 in 10e minuut.

Ook bij de derde goal van Nivo is een belangrijke rol weggelegd voor Gino van IJzendoorn. Wederom over rechts gaat hij goed door naar de achterlijn. Met een strakke bal voor de goal langs probeert hij zijn opkomende teamgenoten te bereiken. Dat lukt niet, maar LRC helpt een handje doordat een verdediger de strakke voorzet achter zijn eigen keeper werkt: 3-0 voor Nivo in de 18e minuut.

Ook over links worden aanvallen opgezet. Bij één van deze aanvallen legt Luuk Vos de bal keurig terug op de opkomende Ryan Smit die op de penaltystip een duw krijgt en zo een scoringskans wordt ontnomen. De scheids fluit echter niet en de kans is weg... Hier had de 4-0 op het bord moeten komen. Het zij ineens, het zij vanaf elf meter. Ondanks vele aanvallen van Nivo, duurt het tot in de 27e minuut voordat dan eindelijk die 4-0 valt. Waar Gino van IJzendoorn aan de rechterkant indrukwekkend spel laat zien, doet Marciano de Kloe dat aan de linkerkant. Hij beloont zijn goed spel en doorzetten met een intikkertje na een corner als de keeper van LRC de bal niet klemvast kan houden.

Met deze 4-0 tussenstand gaan de spelers aan de Ranja. In de rust wisselt trainer Nikolov de volgende spelers: Mohamed Hakem komt voor Luuk Vos. Noud van Dalen gaat op de flank spelen en Mo op zijn vertrouwde plek op het middenveld. Verder komt topscorer Marlon van de Wetering in het veld voor Niek Hijzen en vervangt Tom Kaasjager middenvelder Ryan Smit.

In de tweede helft gaat Nivo verder waar het gebleven was. Aanvallen, aanvallen, aanvallen. LRC komt in de tweede helft nauwelijks nog over de middellijn. Spits Marlon van de Wetering laat weer eens zien over een neusje voor de goal te beschikken: zijn intikkertje betekent de 5-0 voor Nivo in de 35e minuut. Rood en wit walst nu over de paars-witten heen. Kans op kans en veel corners. Toch blijft de 6-0 uit. Na een dikke tien minuten in de tweede helft gaat de trainer weer wisselen: Wessel van Eck, Noud van Dalen en Gino van IJzendoorn worden bedankt voor bewezen diensten en worden vervangen door Luuk Vos, Ryan Smit en Niek Hijzen.

Nivo blijft de kansen aaneen rijgen. Met de 6-0 en 7-0 in respectievelijk de 46e en 53e minuut maakt Marlon van de Wetering een zuivere hattrick in één helft. Het slotakkoord is echter aan Levi van Wijgerden. Onze aanvoerder pikt de bal op een meter of tien over de middellijn op en stoomt richting de zestien van LRC. Voordat de paarswitte muur hem kan stoppen haalt hij uit van een meter of twintig en schiet de 8-0 binnen.  We spelen inmiddels in de 57e minuut.

De eindstand is bereikt en 8-0 is een prima resultaat als laatste test voor de bekerkraker tegen RKDVC volgende week zaterdag. Dan spelen we uit in Drunen.

Eindstand 8-0 (rust: 4-0)