Vermakelijk duel tegen Maliskamp JO14-1 eindigt in 1-1.

Maliskamp JO14-1

1 - 1

Nivo Sparta JO13-1

26 november 2019 18:45

Vanavond speelde onze Nivo Sparta JO13-1 tegen 1e klasser Maliskamp. Een pittige uitdaging, want het betrof de JO14-1 van Maliskamp. Een jaartje ouder (en soms zelfs twee) dan onze Nivo-spelers.

Spits en (gedeeld) topscorer Marlon van de Wetering ontbrak vanwege een taart die ter gelegenheid van zijn 12e verjaardag opgegeten moest worden. Tygo Brouwer ontbrak eveneens vanwege een ongelukje eerder deze week waarbij hij zich blesseerde. De resterende 15 spelers uit onze selectie stonden om 18.15 uur op het kletsnatte en spelgladde hoofdveld bij RKVV Maliskamp.

Aan de aftrap: Jurre Wareman, Fabio Vissers, Levi van Wijgerden (c), Indy Epskamp, Marciano de Kloe, Gino van IJzendoorn, Mohamed Hakem, Tom Kaasjager, Luca Hooijmans, Wessel van Eck en Luuk Vos. Op de bank Kik van Dongen, Noud van Dalen, Niek Hijzen en Ryan Smit.

Om 18.45 uur trapt Nivo af. Ondanks het ruime aantal wijzigingen in de opstelling t.o.v. de competitie, neemt Nivo al snel het initiatief. Hoewel er aan beide kanten weinig echte kansen gecreëerd worden, heeft Nivo het betere van het spel. Op één schot van Maliskamp's nummer 6 na, dat over gaat,  komt Nivo niet in de problemen. Onze laatste lijn staat solide te verdedigen onder leiding van de goed spelende aanvoerder Levi van Wijgerden.

Na 20 minuten spelen moet Mohamed Hakem van het veld. Hij heeft last van zijn hiel en kan niet verder. Noud van Dalen is zijn vervanger. Er wordt ook door Nivo niet gescoord. Een aantal keren komen Luca Hooijmans en Luuk Vos goed door over de flanken, maar steeds is de laatste pass net niet helemaal op maat. Luca Hooijmans raakt daarbij nog een keer de buitenkant van de paal. Na 35 minuten spelen gaan we rusten met een 0-0 stand. Een voorzichtige schatting is dat het balbezit voor Nivo zo'n 70% geweest is In een sportieve eerste helft.

Na rust komt Ryan Smit voor Tom Kaasjager, Mohamed Hakem gaat het weer proberen en vervangt Indy Epskamp terwijl Niek Hijzen in het veld komt voor Luuk Vos. In de tweede helft creëren we meer en meer kansen en mogelijkheden. Daar waar Noud van Dalen een schot ziet afzwaaien en naast gaan, krijgt gelegenheidspits Wessel van Eck een niet te missen kans na een corner. De bal stuit echter net niet lekker op op het matige veld en hij mist jammerlijk. Het blijft vooralsnog 0-0. Maliskamp heeft tot nu toe twee doelpogingen gedaan. Beide schoten kwamen van hun sterke nummer 6. ze gaan echter over en naast.

Nivo Sparta heeft steeds meer het betere van het spel en de kansen en mogelijkheden volgen elkaar nu snel op. Na 20 minuten in de tweede helft vervangt Indy Epskamp haar collega Levi van Wijgerden. Luuk Vos lost Wessel van Eck af en Kik van Dongen vervangt Jurre Wareman op doel. Het is na 26 minuten in de tweede helft dat Noud van Dalen weer eens een mooie aanval opzet en Luuk Vos links van het midden de zestien in stuurt met een bekeken steekpass. Deze rondt goed af en scoort: 0-1!

Maliskamp schakelt een tandje bij via de man waar alles om draait, hun nummer 6. Toch is het Nivo dat vooral kansen laat liggen op een grotere voorsprong. Op dit moment hadden we toch minimaal met 0-2 of 0-3 voor moeten staan. Een paar minuten voor tijd wordt Ryan Smit in de zestien neergehaald. De scheids ziet er niks in en laat doorspelen. Smit kan echte niet verder na de charge op zijn enkel en wordt vervangen door Wessel van Eck. In één van de spaarzame gevaarlijke momenten van Maliskamp schieten zij nog een keer hard op doel. Dit schot wordt schitterend gepakt door keeper Kik van Dongen.

Op het middenveld glijdt Gino van IJzendoorn op een ongelukkig moment en evenzo ongelukkige manier uit, waardoor de sterspeler van Malskamp aan een schitterende solo begint en deze even zo prachtig afrondt: 1-1. Enkele minuten later zitten de twee keer 35 minuten er op en fluit de scheids af. Hoewel we een keurig resultaat hebben neergezet, zal vooral de thuisploeg tevreden zijn met een gelijkspel. Of, in de woorden van de begeleiding van Maliskamp: "een overwinning van jullie was verdiend geweest. Mooi team hoor!".

Bij Nivo Sparta hebben we weer een aantal mensen aan het werk gezien die zich van hun goede kant hebben laten zien vandaag. Sommigen omdat ze niet altijd veel minuten maken maar er vandaag wel echt stonden. Anderen omdat ze op andere posities speelden dan normaal en ook daar een positieve bijdrage aan het team konden leveren. Al met al een sportieve en vermakelijke wedstrijd.

Eindstand: 1-1 (ruststand 0-0)