JO13-1 doet zichzelf ernstig tekort met verlies bij RKDVC

3 - 1

Nivo Sparta JO13-1

Hoofdklasse 2

15 februari 2020 11:15

Op zaterdag gingen we deze keer voor de tweede keer in drie weken op bezoek bij RKDVC in Drunen. Nadat we deze ploeg op 25 januari jl. hadden verslagen voor de KNVB beker (0-1), moest deze keer de eerste winst in de competitie gepakt worden na het scheidsrechtersdrama bij Madese Boys.

De wedstrijd stond om 11.15 uur op de planning en trainer Mario Nikolov begon met de volgende opstelling: Kik van Dongen (k), Tygo Brouwer, Levi van Wijgerden (c), Indy Epskamp, Marciano de Kloe, Mohamed Hakem, Noud van Dalen, Tom Kaasjager, Gino van IJzendoorn, Marlon van de Wetering en Luuk Vos. Op de bank Jurre Wareman (k), Niek Hijzen, Ryan Smit en Fabio Vissers. Middenvelder Wessel van Eck was geschorst na zijn rode kaart tegen Madese Boys.

Op het moeilijk bespeelbare veld gaat het enige tijd gelijk op. RKDVC krijgt af en toe wat mogelijkheden, maar de echte kansen zijn voor Nivo Sparta. Uit één van de talrijke corners kopt Gino van IJzendoorn rakelings over. Nivo heeft de betere mogelijkheden, maar maakt ze niet af. Het spel is minder eenzijdig dan in de bekerwedstrijd, maar toch hebben onze jongens meer balbezit en creëren ze meer kansen. Desondanks gaan we rusten met een 0-0 stand.

Na rust komen Ryan Smit, Niek Hijzen en Fabio Vissers in het veld voor Tom Kaasjager, Luuk Vos en Tygo Brouwer. In de tweede helft bijt Nivo Sparta nog iets meer van zich af. De druk komt nadrukkelijker op de doel van RKDVC te liggen, waarbij zij zo nu en dan gevaarlijk kunnen counteren bij slordigheden van ons. Na 9 minuten spelen in de tweede helft gebeurt dan ook wat al eerder in de lucht hing: we spelen de bal in de voeten van de tegenstander en deze countert op onze goal af. Keeper Kik van Dongen is kansloos en moet vissen: 1-0 voor RKDVC.

Geen paniek, want wij hebben het betere van het spel. We creëren veel en goede kansen. Maar op de één of andere manier krijgen we de bal er niet in. De paal, scheve voeten en een uitstekende keeper van RKDVC staan keer op keer in de weg. 100% kansen en simpele intikkertjes worden niet verzilverd. Na zo'n 15 minuten in de tweede helft wisselt de trainer nog ene keer: Tom Kaasjager komt voor Mohamed Hakem die niet helemaal fit is en Luuk Vos vervangt Marlon van de Wetering.

Bij één van vele counters van RKDVC zet Fabio Vissers een fantastische sliding op de bal in op een meter of twee buiten onze zestien. Daarbij krijgt hij een (onbedoelde) tik in zijn gezicht van de voet van zijn tegenstander. Hij kan verder, maar we krijgen wel een vrije trap tegen. Onterecht, gezien de sliding echt perfect op de bal was, maar de verder foutloos fluitende scheids ziet het anders. De speler van RKDVC die hem neemt schiet de bal schitterend in de kruising achter onze keeper: 2-0 voor RKDVC en we hebben nog een kleine 12 minuten te spelen.

Nivo voelt dat er nog iets mogelijk is en blijft drukken. Helaas zijn we niet heel zuiver in onze passing. Een zwakke pass op ons middenveld leidt de 3-0 in: RKDVC countert op Kik van Dongen af die (helaas) kansloos is op hun schot. Het staat 3-0, maar hoe anders had dit kunnen en moetn zijn gezien de kansen die we hebben gekregen...

Nivo blijft het proberen en het is Luuk Vos die na goed doorzetten de bal (eindelijk) over de keeper van RKDVC heen krult. Het wordt 3-1 in de 57e minuut. Na deze eretreffer probeert Nivo nog wel een 2e en 3e goal te forceren, maar de bal wil er vandaag gewoon niet in. Na ruim 62 minuten voetbal fluit de scheidsrechter af en moeten we onze tweede nederlaag in twee weken slikken.

Hoopgevend is het aantal (grote) kansen dat we zelf creëren. Als we de helft van onze 100% kansen hadden benut, waren we hier als winnaar met een 3-6 eindstand van het veld gelopen. Helaas mocht het niet lukken vandaag en hielpen we de thuisploeg zelf in het zadel. Positief is tevens dat er in tegenstelling tot vorige week ook clubscheidsrechters zijn die wel weten hoe je eerlijk kunt fluiten. Onze complimenten aan scheidsrechter Van Beurden!

Later deze week nog een oefenwedstrijd uit bij OJC Rosmalen, waarna we ons kunnen gaan opmaken voor Carnaval en daarna voor de volgende ronde van de KNVB Beker op 29 februari tegen Oranje Wit JO13-1.

Eindstand 3-1 (rust: 0-0)