JO13-1 wint ruim en plaatst zich voor kwartfinales RAAAK Cup

Asperen JO13-1

EM Cup

9 maart 2020 19:30

Milan Busker

Vanavond speelde Nivo Sparta JO13-1 in de 1/8 finales van de RAAAK Personeelsdiensten Cup (voorheen EM Cup) tegen Asperen JO13-1. Om 19.30 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Milan Busker.

Trainer Nikolov kon beschikken over een volledige selectie. Zelfs Mohamed Hakem was tot ieders verrassing inzetbaar, terwijl eerder nog aangegeven was door de fysio dat hij enkele weken niet mocht voetballen. Andere fysio, andere mening? In ieder geval was Mo er weer bij, altijd fijn!

Op doel in deze Regiobeker Jurre Wareman. Achterin starten we met Gino van IJzendoorn, Indy Epskamp, Marciano de Kloe en Tygo Brouwer. Op het middenveld Ryan Smit, Levi van Wijgerden (c) en Wessel van Eck. Voorin Luca Hooijmans, Marlon van de Wetering en Noud van Dalen. Op de bank Kik van Dongen (k), Tom Kaasjager, Luuk Vos, Mohamed Hakem, Niek Hijzen en Fabio Vissers.

Vanaf het eerste moment speelt de wedstrijd zich op de helft van Asperen af. De druk wordt flink opgevoerd, maar toch duurt het nog tot de 6e minuut voordat Levi van Wijgerden van dichtbij in de zestien vallend de bal binnen kan frommelen. Ook deze tellen gewoon: 1-0 voor Nivo. Over de linkerflank wordt wel aangevallen, maar het rendement is niet hoog. Steeds weer gaan de ballen naar het centrum waar Marlon van de Wetering erg graag een goaltje wil maken. Dat lukt hem uiteindelijk in de 16e minuut als hij de 2-0 binnen prikt. Ook van dichtbij. Met een beetje meer overzicht had dit ook de 4e of 5e goal kunnen zijn na ruim een kwartier spelen.

Doordat Nivo Sparta met erg veel druk naar voren speelt, lijkt het soms alsof wel drie of vier spelers van Nivo in het vijf meter gebied van Asperen strijden om de bal het laatste zetje te geven. Bij de 3-0 in de 23e minuut is het Ryan Smit die hem op z'n naam mag zetten. In de 26e minuut probeert hij ook de 4-0 binnen te tikken, maar is het teamgenoot Noud van Dalen die de bal het laatste zetje geeft. Van Asperen hebben we eigenlijk de hele eerste helft weinig te duchten, op een enkele counterpoging na, die steeds weer door Indy Epskamp en Marciano de Kloe worden geneutraliseerd. Hoewel vrijwel alle spelers van Nivo in deze helft wel een doelpoging doen, blijft het bij slechts vier doelpunten in deze helft. We gaan dus met 4-0 rusten.

Na de Ranja komt Fabio Vissers in het veld voor Gino van IJzendoorn. Tom Kaasjager vervangt Luca Hooijmans, Luuk Vos lost Noud van Dalen af en Niek Hijzen posteert zich in de spits op de plak van Marlon van de Wetering. Het beeld is eigenlijk ongewijzigd. Nivo valt aan en Asperen heeft zo nu en dan een counter zonder al te veel schade aan te kunnen richten. Toch is het spel van ons team een stuk slordiger en onrustiger. Het lijkt net alsof iedereen nu naar voren wil rennen om te scoren. Diverse spelers doen pogingen. Tom Kaasjager schiet van dichtbij op de paal. Wessel van Eck  ziet een schot gepakt worden door de keeper. En vele andere pogingen stranden in of rond het strafschopgebied.

In de 44e minuut komen Gino van IJzendoorn en Mohamed Hakem in het veld voor Tygo Brouwers en Wessel van Eck.  Het beeld blijft ongewijzigd. In de 49e minuut is het Ryan Smit van wederom dichtbij met zijn tweede van de avond: 5-0 voor Nivo. De kleine middenvelder speelt vandaag meer als een spits en frommelt in de 56e minuut ook zijn derde in de goal in de zestien: 6-0. Het slotakkoord is voor Marciano de Kloe die de bal bij een corner van Luuk Vos, eveneens van binnen de vijf meter, de goal in werkt: 7-0 in de 60e minuut.  Kort daarna fluit de scheidsrechter af. Nivo Sparta gaat door naar de kwartfinales.

Eindstand 7-0 (rust: 4-0)

Nivo Sparta door naar 1/4 finales RAAAK Cup.