Nivo JO14-1 begint oefencampagne met 3-2 overwinning

Nooit Gedacht JO15-1

15 augustus 2020 10:15

Scheidsrechter

Milan Busker

Vandaag mochten we dan eindelijk weer "normaal" voetballen tegen een tegenstander van een andere club. Wegens corona-maatregelen en vakantiesluiting dateerde onze laatste wedstrijd tegen een andere club van 9 maart toen we nog als JO13-1 met 7-0 wonnen van Asperen. Daarna hadden we alleen nog geoefend tegen de 'oude' Nivo JO14-1 (4-1 winst). Op 15 augustus om 10.15 uur was het dan eindelijk zo ver na maar liefst 159 dagen...

De JO14-1 mocht na twee (warme) trainingen en nog niet helemaal compleet als eerste aantreden tegen Nooit Gedacht JO15-1. Deze Geffense ploeg speelt in de hoofdklasse en is dus zeker geen makkie voor onze jonge honden. Nivo begon met de volgende 11 namen aan de wedstrijd: Jurre Wareman (k), Marlon van de Wetering, Indy Epkamp, Marciano de Kloe (c), Tygo Brouwer, Ryan Smit, Mo Hakem, Gino van IJzendoorn, Noud van Dalen, Adi Herdic en Tom Kaasjager. Op de bank Kik van Dongen (k), Wessel van Eck, Fabio Vissers, Niek Hijzen, Luuk Vos en Yazid Akridi. Middenvelder Lynn Vos was nog afwezig wegens vakantie en sluit maandag weer aan.

Scheidsrechter Milan Busker floot voor het begin van de wedstrijd om 10.15 uur.  Dankzij een lichte bewolking viel het met de warmte op dat moment goed mee en was het lekker voetbalweer. Op de tribune werd goed afstand gehouden, maar zat toch gezellig veel publiek van beide clubs. Nivo Sparta heeft een minuut of tien nodig om z'n draai te vinden, maar gaat dan steeds beter spelen. We geven erg weinig weg, maar uiteraard krijgt Nooit Gedacht zo nu en dan wel een kansje. Gelukkig worden die schaarse kansen slecht uitgespeeld. En de eerste kans op doel wordt goed gekeerd door keeper Jurre Wareman.

Aan de andere kant van het veld zijn meer kansen te noteren. Maar Nivo gaat er erg slordig mee om. Goed opgezette aanvallen stranden bij de laatste pass of de man die hem af moet maken. Zo geeft buitenspeler Tom Kaasjager een panklare voorzet van rechts die helaas uit de lucht geplukt wordt door de boomlange keeper van Nooit Gedacht. Rechtsback Marlon van de Wetering geeft achterin niks weg en is zo nu en dan erg dreigend naar voren. Op één van zijn avonturen naar voren wordt hij pas in de 16 van Nooit Gedacht afgestopt. Ook de kersverse nieuwe aanvoerder Marciano de Kloe kan regelmatig op avontuur. Zijn pegel van binnen het strafschopgebied wordt knap gepakt door de keeper van Nooit Gedacht. Ook Tom Kaasjager krijgt een riante mogelijkheid op de 1-0, maar schiet van dichtbij hard op de keeper. Luuk Vos krijgt zelfs een kans voor open doel, die hij op niet te verklaren wijze via de vingertoppen van de keeper naast weet te werken. Na de daaruit volgende hoekschop krijgt Ryan Smit een kans om de bal bij de tweede paal binnen te schieten. Hij schiet keihard. In het zijnet. In één van de spaarzame uitbraken van de tegenstander gaat de bal nu over hun rechterkant. Onze linkerflank weet de Geffense aanval onvoldoende af te stoppen, waardoor het enkele minuten voor rust zo maar ineens uit het niets raak is: 0-1 voor Nooit Gedacht JO15-1.

Dit is ook de ruststand. In de loop van de eerste helft waren Luuk Vos (voor Adi Herdic - lichte klachten) en Yazid Akridi (voor Mo Hakem - lichte klachten) in het veld gekomen. Na rust komen daar Wessel van Eck (voor Yazid - lichte klachten), Fabio Vissers voor Noud van Dalen, Niek Hijzen voor Tom Kaasjager en Kik van Dongen voor Jurre Wareman bij.  Er wordt wat geschoven met posities, waarbij onder meer Marlon van de Wetering weer naar zijn vertrouwde spitspositie gaat.

In de tweede helft gaat Nivo snel op jacht naar de 1-1. Ondanks een handvol kansen laat die nog tot in de 11e minuut van de 2e helft op zicht wachten. Luuk Vos wordt gelanceerd over links en probeert met een hoge voorzet Marlon van de Wetering te bereiken. Deze maakt het zijn tegenstander zo moelijk dat de verdediger de bal van richting verandert en zijn keeper op het verkeerde been staat: 1-1 door Luuk Vos.

Gezien de veldverhoudingen zou je verwachten dat Nivo nu doordrukt. Er volgen nog een paar kansen, maar de 2-1 valt niet. De 1-2 wel. Want onze beide backs gaan gezamenlijk de fout in. De rechtsback timet verkeerd waardoor zijn tegenstander er razendsnel langs is. De linksback staat te dromen en laat zijn man lopen, waardoor de centrale verdedigers het niet meer belopen krijgen en Nooit Gedacht de 1-2 binnen kan schieten...

Amper een minuut later is het echter al weer 2-2. Gino van IJzendoorn passt de bal van het middenveld naar Luuk Vos. Deze probeert buitenom te gaan, maar kan niet verder en passt de bal hoog naar de mee ingelopen Wessel van Eck die de bal uit de lucht controleert en met een lobje over de verdediger legt. Spits Marlon van de Wetering geeft de bal een subtiel zetje mee, waardoor deze schitterend over de keeper heen in het doel belandt: 2-2 door Marlon van de Wetering. Na dit doelpunt is er weer een drinkpauze en wordt er wat doorgewisseld. Gino van IJzendoorn en Ryan Smit hebben zich leeggestreden en ook enkele andere omzettingen volgen. Mo Hakem, Adi Herdic, Tom Kaasjager, Noud van Dalen en Yazid Akridi komen voor de resterende minuten het veld weer in.

Nivo JO14-1 creëert nog een aantal kansen. Bij één van de kansen wordt Tom Kaasjager in de 16 aan zijn shirt getrokken en daarmee een kans ontnomen. Scheidsrechter Milna Busker ziet er niets in of zag het gewoonweg niet, want er wordt niet gefloten hoewel dit een zuivere strafschop was.  In de laatste minuut levert een kans wederom een hoekschop op. De zoveelste. Bij het uitverdedigen speelt een speler van Geffen de bal met de hand terwijl de scheids er bovenop staat: penalty! Noud van Dalen gaat achter de bal staan. Op de bank is bij de wisselspelers best wat spanning, want Noud miste zijn laatste strafschop. Gaat dat dan de laatste geweest zijn die hij heeft gemist...? Ja! Want hij stuurt de keeper naar de verkeerde hoek: het is 3-2 voor Nivo door Noud van Dalen.

Kort daarna is de wedstrijd voorbij. Een terechte en verdiende overwinning voor Nivo dat veel te weinig van haar kansen benutte, maar uiteindelijk toch geen valse start maakte.

Eindstand 3-2 (rust: 0-1)
0-1 Nooit Gedacht