2 - 2

Nivo Sparta JO19-3

Groep 5 99

12 september 2020 12:00

Onze ploegde reisde af met wetenschap dat een gelijkspel voldoende zou zijn voor plaatsing in de volgende ronde. Ondanks de smalle selectie, door een handvol blessures, werd er met de intentie om “gewoon” te winnen aangetreden op het hoofdveld van Wilhelmina'26.

Keeper: Joris Maij

Veldspelers: Lorenzo Wever (aanv.), Kevin van Opstal, Stijn van Daalen, Wouter Maas, Wessel van der Schans, Jasper Spek, Jilles Valk, Joeri Vandenput, Oscar Vos, Joeri Stehman, Björn Swaak en Mika Jacobs. Grensrechter Thijn Schouten

Vanaf de eerste minuut waren er twee ploegen te zien die graag de aanval zochten, en het spel golfde dan ook op een neer. Al vroeg leek onze ploeg een prima optie te nemen op een langer verblijf in het bekertoernooi. In de 8e minuut werd er een prima aanval op de mooie grasmat getoond, waarbij Jilles uiteindelijk de mogelijkheid kreeg om te schieten. De bal werd echter op de doellijn gekeerd, waarna de rebound voor de voeten van Jasper viel en deze schoot resoluut de 0-1 binnen. Wilhelmina'26 leek al snel te antwoorden, toen enkele minuten later Mika een hoge voorzet van de gastgevers, wist te onderbreken met hoofd. Even leek een eigen doelpunt in de maak toen de bal over gelegenheidsdoelman Joris viel.  Gelukkig belandde de bal op het dak van de goal. In de hoekschop die er op volgde, verkreeg Wilhelmina een grote kans op de gelijkmaker bij de tweede paal. Maar gelukkig was deze aanvaller niet scherp genoeg om het balletje binnen te knikken. In de 13e minuut kreeg Jilles weer een schietkans na een mooie aanval over veel schijven, maar ook ditmaal geen treffer voor hem. Dat zou toch een thema met vele variaties worden in deze 90 minuten. Wouter had een nog grotere mogelijkheid in de 16e minuut, maar van dichtbij schoof hij de paal aan de verkeerde kant van de paal. Het voetbal was zeker niet altijd goed, zelfs slordig met momenten, maar door de vele scenes voor de goal hoefde niemand zich te vervelen.

In de 20e minuut kwam Wilhelmina'26 dreigend rond het zestienmetergebied. Een onderbreking van één van onze verdedigers leverde een klutsbal die met een vreemde boog richting de linksbuiten vloog. Daar werd twijfelend ingegrepen, waardoor de aanvaller kon controleren om vervolgens doeltreffend uit te halen. Een redelijk onverwachte 1-1. In de 25e minuut was Wouter dichtbij de 1-2 met een gevaarlijk schot, maar het was juist Wilhelmina die een minuut later de voorsprong zou verkrijgen. Na balverlies op het middenveld, stapten twee verdedigers tegelijk uit en stond onze linksback plots tegenover twee man. Die speelden dat goed uit en tekenden de 2-1 aan. In deze fase hadden we het moeilijk. We leden te veel balverlies, vaak zonder dat er sprake was van overmatige druk door Wilhelmina'26. En er waren een paar momenten voor onze goal, waarbij we er onzeker uitzagen. Richting de rust konden we het tij weer een beetje keren. In de 38e minuut leverde dat een vrije trap op, op de rand van het strafschopgebied. Jasper ging achter de bal staan en schoot rakelings naast de kruising. In de 40e minuut had Jilles een individuele actie en werd door een onbesuisde verdediger onderuitgehaald in het strafschopgebied. De goed leidende scheidsrechter wees gelijk naar de stip. Wouter nam zijn verantwoordelijkheid en schoof onberispelijk de 2-2 tegen de touwen. Altijd fijn zo vlak voor rust.

De tweede helft kwamen we iets beter voor de dag. Vooral verdedigend gaven we veel minder weg. In de 50e minuut had Wouter de 1-3 op de schoenen, maar de keeper wist met een fraaie duik de bal tegenhouden. In de 58e had Bjorn, na een mooie voorzet, de kans op het vergroten van de voorsprong, maar hij zag zijn poging net over de dwarslat gaan. De derde treffer wilde niet vallen. In de 70e minuut raakte Jilles vanaf links de paal. In de 76e minuut werd hij door een pass van Jasper in een één op één met de doelman gezet, maar ook dit leverde geen succes op en in de 88e minuut plaatste weer Jilles de bal, uit kansrijke positie, op de kruising. En dan vermeld ik alleen de grootste kansen. Het was een klein wonder dat de 2-2 nog op het scorebord stond. Een heikele stand, want één moment van onoplettendheid kon funest zijn. Wilhelmina'26 deed er alles aan, maar zij kregen in de tweede helft nauwelijks mogelijkheden. Mijn complimenten voor de verdediging. Het durfde vooruit te verdedigen en, bij bal bezit, mee in te schuiven. Het zorgde er voor dat Wilhelmina niet in een positie kwam om ons vast te zetten op eigen helft. Er kwam er ook nooit een echte “Sturm und Drang” periode los bij onze gastgevers. Het drong aan, maar werd zelden gevaarlijk. Richting einde leek ook de pijp een beetje leeg bij onze gastgevers. Zo bleef de gelijke stand op het scorebord staan, in deze sportieve wedstrijd en mogen wij ons verheugen op een langer verblijf in het bekertoernooi. Heren gefeliciteerd.