Zuidvogels HSV De 1

0 - 2

1e klasse C

26 september 2020 14:30

N.I.V.O.-Sparta heeft ook haar tweede wedstrijd winnend afgesloten. In Huizen werd het tegen Zuidvogels door twee late goals 0-2 voor de ploeg van Blom en Ruijsch.

Het was net als vorige week vooraf weer even puzzelen. Er kon nog geen beroep gedaan worden op Rob Goesten, Glenn Schapendonk, Daan Schreuders, Max Opsteeg en daar is sinds vorige week ook  Yri Schalkx bijgekomen. Het betekende vandaag weer een basisplaats voor Merlijn Bax. Ook de jonge Mark van der Heijden stond weer onder de lat.

De eerste 20, 25 minuten spelen golfde het spel op en neer. Beide ploegen speelden in behoorlijk hoog tempo. Natuurlijk ging er ook wel eens iets mis maar de neutrale fans zal zeker niet teleurgesteld zijn. Het jonge N.I.V.O.-Sparta voetbalde leuk mee en kreeg net als Zuidvogels ook kansen. Gescoord zou er bij rust niet meer worden.  Na 45 mintuen spelen stond het dan ook 0-0.

Na rust zakte het tempo en kwam Zuidvogels steeds beter in de wedstrijd. N.I.V.O.-Sparta zakte noodgedwongen terug en hoopt op dat ene kansje. Zuidvogels had in een fase na rust het overwicht en N.I.V.O.-Sparta koesterde het puntje maar droomde van meer. Dat zou het uiteindelijk vlak voor tijd ook krijgen. Dennis van Meurs en in blessuretijd Frenk Schaap scoorden en namen daarmee de drie punten mee naar Zaltbommel.

Een smetje op de wedstrijd was het uitvallen van invaller Ties van der Aa. De rappe buitenspeler kreeg een voet op zijn hand en nu moet blijken of deze gebroken is.

Zes punten na twee duels. Wie had dat ooit kunnen bedenken? N.I.V.O.-Sparta gaat nu met een aantal andere clubs aan de leiding in de Eerste Klasse. Volgende week wacht op papier een topper en semi-streekderby tegen GRC '14. Die ploeg heeft ook al zes punten uit twee duels. Tot volgende week!