N.I.V.O.-Sparta heeft aan één fantastisch helft voldoende: 6-1

1e klasse C

3 oktober 2020 15:00

Scheidsrechter

R.L.C.M. (Roy) Labeur

Wat een weelde voor N.I.V.O.-Sparta. Het is na drie speelrondes nog foutloos in de Eerste Klasse C. Negen punten uit drie duels en een doelsaldo waar je u tegen zegt. De ploeg van Blom en Ruijsch staat dan ook fier op kop na vandaag met 6-1 te hebben gewonnen van GRC '14.

De streekderby verdiende een beter toneel dan wat we vandaag hadden. Door alle overheidsmaatregelen mochten er geen toeschouwers aanwezig zijn. En dat geeft dan toch net een andere dynamiek dan een reguliere wedstrijd. Sportpark De Watertoren bleef leeg. Gelukkig konden de fans van N.I.V.O.-Sparta en GRC '14 de wedstrijd volgen via het eigen Twitter kanaal én via een verslag op OKE FM.

De fans thuis konden al snel juichen. Uit de tweede corner van de middag kopte Frenk Schaap raak. De corner van Martijn de Wildt was fijn aan gesneden en Schaap kon profiteren. Het was de start waar N.I.V.O.-Sparta tegen het eveneens ongeslagen GRC '14 op hoopte. Nadat Schaap (zijnet) en De Wildt (op tijd weggekopt) al dichtbij de 2-0 waren was het niet veel later alsnog raak. De bal werd van de linkerflank ingebracht, door Schaap terug gekopt en de inlopende Van Meurs maakte het af. Een trainingsgoal! Daarmee had N.I.V.O.-Sparta binnen achttien minuten spelen een comfortabele voorsprong.

N.I.V.O.-Sparta ging door en had te maken met een onmachtig GRC '14. Overal op het veld was N.I.V.O.-Sparta de baas. GRC '14 kon daar buiten een rollertje weinig tegenoverstellen. Binnen de kortste keren werd het 4-0. Frenk Schaap kopte raak uit een voorzet van Goesten van rechts. Van Meurs kopte juist een voorzet binnen vanuit links via Brands. Tussendoor had Brands het nog met een stiftje geprobeerd.

Daarmee was het leed voor GRC '14 nog niet voorbij. De dadendrang van N.I.V.O.-Sparta zette door. Het deed de technische leiding van GRC '14 zelfs besluiten om een  tactische wissel door te voeren. Dat voorkwam niet dat N.I.V.O.-Sparta ging rusten met een 5-0 voorsprong. Frenk Schaap werd namelijk dom in zijn rug geduwd en mocht vervolgens zelf de strafschop nemen. Met zijn derde van de middag bepaalde hij de ruststand op 5-0.

Na de vijftien minuten rust moesten de teams binnen twee minuten opnieuw naar binnen. Scheidsrechter Roy Labeur liep een vervelende blessure op en moest naar binnen. Uiteindelijk werd een oplossing gevonden en kon na 10 minuten de wedstrijd worden hervat. Die tweede pauze in korte tijd deed N.I.V.O.-Sparta niet goed. Het spel in de tweede helft was gezapig en de scherpte van de eerste elftal ontbrak. Je hebt dan eigenlijk je trouwe aanhang nodig om je er door heen te slepen. En die mochten uiteraard niet aanwezig zijn.

Nadat doelman Mark van der Heijden nog een doelpunt voorkwam, was het niet veel later alsnog raak. Een eretreffer voor GRC '14 want verder dan dat kwamen ze eigenlijk niet. De tegengoal deed N.I.V.O.-Sparta wakker schudden. Via De Wildt en Bax waren er ook nog mooie kansen. Een demarrage van De Wildt leverde alsnog de 6-1 op. De bal ging via de benen van een GRC '14 het doel in. Niet veel later voorkwam de doelman van GRC '14 met een katachtige reflex de 7-1 van Goesten.

Het bleef in Zaltbommel bij 6-1. Drie punten erbij. Geen groot feest op de tribune of de kantine. Die bleven leeg. N.I.V.O.-Sparta liet vandaag twee gezichten zien. Een fantastische eerste helft. Journalist Martin van Hemert noemde het misschien wel de beste eerste helft van N.I.V.O.-Sparta op dit sportpark. En daar was helemaal niets aan gelogen. De tweede helft was wat minder maar de zege kwam geen moment in gevaar.

Volgende week opnieuw een streekderby. Het elftal mag dan de Waal over tegen het zeer versterkte WNC. Die ploeg kwam vandaag door een corona besmetting bij FC De Bilt niet in actie. Ook volgende week is het nog zonder toeschouwers. Tot volgende week!

Natuurlijk was ook Marco van Oomen van de partij. Zijn fotoverslag vind je hier.