Nivo Sparta 3

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse F

27 september 2014 14:30

Schmidt, J.

Het favoriete elftal van de club: het derde, heeft zaterdag tegen Lekvogels haar tweede overwinning van de competitie behaald. De week ervoor bleef Nivo 3 thuis nog steken op een 2-2 gelijkspel tegen Asperen. Gelukkig werden afgelopen zaterdag wel de volle drie punten gepakt door Lekvogels met 2-1 weg te zetten.

Ik zal voor de volledigheid beide wedstrijden even kort samenvatten:

Nivo 3 – Asperen 2  uitslag 2-2

De eerste helft van de wedstrijd tegen Asperen was niet om aan te zien. De toeschouwers langs de kant stonden met tranen in hun ogen te kijken naar het spel van hun favoriete elftal. Een team van bejaarden had waarschijnlijk nog een betere eerste helft gespeeld dan het derde. Ja echt zo erg was het.. Het eigenlijk vrij matige Asperen kreeg hierdoor de indruk dat ze best aardig konden voetballen en dat moet je al helemaal niet hebben. Resultaat was dan ook een bedroevende 2-0 achterstand met de rust.

In de rust werd door Arnout Crespo orde op zaken gesteld. 3 wissels, harde woorden en 20 stokslagen de man. Het werkte. Na de rust stond er een compleet ander Nivo op het veld dat wilde werken, nog steeds niet optimaal voetbalde, maar wel elk duel wilde winnen. Gelukkig werd het harde werken beloond.  Tijmen Witteman scoorde 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer uit een verre ingooi van Jeroen schrale Troost en uitgerekend Maarten de Manke scoorde in de slotseconde van de wedstrijd de verdiende gelijkmaker uit een uitgemeten voorzet van Albert Afgeleid. Een verdiend gelijkspel. Wat Nivo 3 niet verdiende was de zelfverheerlijking van Maarten de Manke die als vanouds de rest van de dag niet op kon houden over zijn geweldige doelpunt.

Lekvogels 2 – Nivo 3  uitslag 1-2

Tegen Lekvogels startte Nivo 3 een heel stuk beter. Al werd het balbezit niet omgezet in doelpunten. Waarschijnlijk lag dit aan een gebrek aan concentratie. Niet gek als op het veld naast je een ME-oefening wordt gehouden met 500 man politie, 20 herdershonden, traangas, rookgordijnen en continu knalharde techno. De enige die in zijn element leek te zijn was Milan, maar die maakt dit soort scenes natuurlijk wekelijks mee..

Maar goed… de eerste helft verliep ondanks het vele balbezit niet zoals gewenst. Geheel tegen de verhouding in kwam Lekvogels op voorsprong. Uit een afgeslagen corner wist de linkshalf de bal precies boven Opa Marc (die de eerste paal dekte) in de netten te werken. Na ja precies, met Marc zijn lengte en sprongkracht heb je al gauw  nog een meter ruimte tussen zijn hoofd en de lat over.

Dit keer wist het derde gelukkig al voor rust terug te komen. Uit een gevaarlijke vrije trap van Albert Afgeleid was het wederom Maarten de Manke die met het hoofd wist te scoren 1-1. Daar was Maarten nu zelfs al in de rust heel gelukkig over.. en de rest van het team minder..

Na het halve team te hebben gewisseld ging Nivo 3 na de rust op zoek naar de winst. Lekvogels 2 maakte het Nivo echter niet makkelijk en wierp met 10 man een vrijwel ondoordringbare barricade op rond de rand van de zestien. Tot overmaat van ramp werden in de duels de enkels ook niet meer gespaard. In het laatste kwartier vertoonde de verdediging van de Lekvogels echter wat scheurtjes. De corpulente linksback had steeds meer moeite het tempo bij te houden en kon veelvuldig worden gepasseerd door (jaja daar is tie weer) “de kleine Venner”!. Het was dan ook niet gek dat uit een van deze acties tien minuten voor tijd de winnende treffer werd gemaakt. Aan de rechter kant van het veld passeerde Kleine Venner de bijna stilstaande links back en leverde hij een strakke voorzet in de richting van Jeroen schrale Troost. Jeroen voelde dat achter hem Mokthar kwam opzetten en stapte briljant over de bal waarna Mokthar de bal knalhard achter de doelman het net in joeg.  De goal van Mokthar betekende direct de einduitslag een verdiende 2-1

Rest me enkel nog dit:

• Het derde heeft in de afgelopen 4 wedstrijden al 10 keer gescoord, das bijna net zoveel als heel vorig seizoen. Opvallend is dat er welgeteld 7 doelpuntenmakers zijn.
  • Topscoorders zijn op dit moment Mohktar, Tijmen en Maarten de Manke met 2 doelpunten. Het is voor iedereen te hopen dat het voor Maarten hierbij blijft.
  • Albert, kan je de volgende voorzetten gewoon op mijn hoofd mikken i.p.v. die van Maarten? Ik krijg zo een minderwaardigheidscomplex en Maarten loopt al twee weken naast zijn schoenen.
  • Ik vroeg vorige week aan de trainer van het tweede of hij Harold Venner in de basis wilde zetten.. Daarmee bedoelde ik dus niet de basis van het derde.. zucht
  • Aanstaande zaterdag speelt Nivo 3 om half drie thuis dus kom kijken. Niet in de laatste plaats omdat er een heel aantal oud Nivo spelers op bezoek zijn voor een kleine reunie.
  • Mocht er nog iemand echt niets te doen hebben, het oude 2de (met o.a. Wilco thedinga en Axel vd Meij ) speelt rond een uurtje of 20.00 nog een potje in Arnemuiden. Altijd gezellig in Zeeland!