JO14-1 haalt zonder te stralen de punten op bij TOP Oss: 0-6

Nivo Sparta JO14-1

Divisie 3 F

10 oktober 2020 10:30

Vandaag mochten we op bezoek bij TOP Oss. Niet bepaald een gastvrije club, want men vindt het daar heel normaal om de kleedkamers voor de eigen teams wel ter beschikking te stellen en voor de bezoekende ploegen niet. Om de woorden van de ontvangende beheerder te citeren: "Ik schaam me kapot voor dit beleid van onze club. Mijn excuses!". De beste man zat het duidelijk niet lekker. En terecht. Gelukkig viel het weer mee en hebben we ons op het veld verder omgekleed.

Om 10.30 uur floot scheidsrechter Mike v.d. Broek de wedstrijd op gang. TOP speelde in het blauw, aangezien ook wij rode shirts hebben.

De geblesseerde Kik van Dongen (vingers) was er wel bij als supporter, maar kon niet spelen. Niek Hijzen was wederom met de JO14-2 mee, waar hij naar wij horen prima prestaties neerzet. Trainer Mario Nikolov begon daarom met de volgende elf: Jurre Wareman (k), Gino van IJzendoorn, Indy Epskamp, Marlon van de Wetering, Marciano de Kloe, Ryan Smit (c), Mohammed Hakem, Wessel van Eck, Noud van Dalen, Adi Herdic en Luuk Vos. Twee wijzigingen ten opzichte van vorige week dus: Jurre Wareman vervangt Kik van Dongen op doel en Luuk Vos heeft zich vorige week met een goede invalbeurt en een hattrick in de basis gespeeld ten koste van Tom Kaasjager, die bovendien eerder deze week niet helemaal fit was. Op de bank: Lynn Vos, Tygo Brouwer, Yazid Akridi en Tom Kaasjager.

Tijdens de warming-up merken we al dat ons team niet helemaal fris en scherp is vandaag. Ondanks pogingen van de trainers om de boel op scherp te zetten, lukt dat niet echt. Dat is ook te zien in het spel. We zijn slordig en onrustig. Desondanks geven we eigenlijk niks weg. Afgezien van één riskante pass van Jurre Wareman voor onze eigen goal langs naar de andere kant, zijn er geen gevaarlijke momenten in de eerste helft aan onze kant. En eigenlijk was ook dit niet eens heel erg riskant, doordat TOP Oss te laat opmerkte wat er gebeurde.

Nivo Sparta valt veelvuldig aan en doet dat eigenlijk best succesvol. Zowel over links als over rechts, maar ook door het centrum snijden onze spelers vrij makkelijk door TOP Oss heen. Door allerlei slordigheden en gebrek aan scherpte duurt het toch nog toch in de 8e minuut voor we de 0-1 kunnen aantekenen. Het is Luuk Vos die de bal achter de keeper van TOP Oss werkt.

Aanval volgt nu op aanval en als we iets meer precisie hadden gehad, was het gat al veel groter geweest dan één doelpunt. Onzorgvuldigheid maakt dat we veel tijd verliezen in het heroveren van de bal en opnieuw opbouwen. Al die tijd hadden we doelpunten kunnen maken. De positieve noot daarbij is dat onze defensie geen millimeter ruimte geeft en TOP dus nauwelijk verder komt dan halverwege onze helft. Af en toe zien we mooie combinaties. Uit één van die mooie combinaties steekt Mohammed Hakem een mooie bal diep op Luuk Vos die naar binnen snijdt en de zestien van TOP Oss ingaat. De rechtsback is al gezien en de keeper komt nogal roekeloos uitgelopen. De keeper gaat met twee benen gestrekt naar de bal en Luuk. De laatste actie van Luuk Vos is dat hij de bal over de keeper wipt, vlak voordat hij door de benen van de keeper wordt getorpedeerd. Het is 0-2 voor Nivo, maar Luuk Vos kan niet verder. Hoewel dit een 100% rode kaart was blijven de gemoederen opvallend rustig en is iedereen vooral gefocust op en bezorgd over de voet van Luuk. Die wordt van het veld gedragen en verder behandeld. Tom Kaasjager is zijn vervanger.

Er volgen in de eerste helft nog een flink aantal kansen en mogelijkheden. Verder wordt er nog een 100% zuiver doelpunt (we hebben de film terug kunnen kijken) van Marciano de Kloe voor 3-0 afgekeurd. Dit was niet de enige keer dat de grensrechter van TOP Oss mis zat. Wat is dat toch met die grensrechters? Vlak voor rust haalt Marciano echter zijn gram door na mooi samenspel door te gaan tot in het strafschopgebied van TOP Oss en zeer beheerst alsnog de 0-3 in de verre hoek te schuiven. We hebben op dat moment 33 minuten gespeeld en 0-3 is ook de ruststand.

In de rust wordt er door de trainers vooral gewezen op het gebrek aan scherpte en dat we hier al veel meer doelpunten op het scorebord hadden moeten hebben staan. Het spel van Nivo blijft echter hetzelfde: dominant, maar slordig en daardoor niet zo effectief. In de 44e minuut haalt trainer Nikolov Gino van IJzendoorn, Noud van Dalen en Wessel van Eck van het veld en brengt verse krachten. Yazid Akridi, Lynn Vos en Tygo Brouwer komen binnen de lijnen.  Het spel loopt verder en zo rond de 50e minuut noteren we de eerste echte doelpoging van TOP Oss. Over de hele wedstrijd zijn de schoten die (enigszins) in de richting van Jurre Wareman gaan op één hand te tellen.

Niet veel later wisselt trainer Nikolov weer en gaat Mohammed Hakem naar de kant. Hij speelde een prima wedstrijd, maar wordt uit voorzorg gewisseld omdat hij herstellende is van een blessure. Deze tegenstander gaat het ons vandaag niet moeilijk maken en dan kun je een herstellende speler beter sparen. Wessel van Eck neemt zijn plaats in.

Na 55 minuten spelen valt er weer te juichen: het is Adi Herdic die attent en alert is en de bal achter de keeper van TOP Oss werkt. 0-4. En in de 62e minuut is het weer Adi Herdic die goed doorzet in de zestien van TOP Oss. In plaats van zich te laten vallen met een verdediger om zijn nek, zet hij goed door en wipt de bal van dichtbij langs de kansloze keeper. Het is 0-5 en dit is alweer Adi's 7e goal in 6 competitiewedstrijden.

Er volgen nog een aantal afstandschoten. Onder andere Lynn Vos ziet een hoge bal nog net door de keeper over de lat getikt worden. Marlon van de Wetering mag aan leggen op een paar meter buiten de zestien, maar zijn vrije trap gaat recht op de keeper af en ook die wordt over getikt. Verder zijn er nog schoten van onder meer Wessel van Eck die gekraakt worden of van richting veranderd. Toch is het laatste woord wederom aan Nivo: het is aanvoerder Ryan Smit die de eindstand op het scorebord zet. Zijn doelpunt is de 0-6 in de 69e minuut. Niet veel later fluit de scheidsrechter af.

Volgende week staat de topper thuis tegen Margriet JO14-1 op het programma.

Eindstand: 0-6 (rust: 0-3)