1 - 4

Nivo Sparta JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 5e klasse D70

27 september 2014 8:30

Het was zaterdag  27 september vroeg opstaan voor de jongens (en hun ouders) van Nivo Sparta D3. Om half 8 stond het team op het parkeerterrein van Nivo Sparta klaar voor vertrek naar Meteren. De wedstrijd tegen MVV’58 stond op het programma. Opvallend veel moeders waren bereid gevonden om deze toch heel vroege wedstrijd met eigen ogen te aanschouwen.

De jongens hadden er zin in. Tot deze wedstrijd had het team overtuigend de bekerwedstrijden en de eerste competitiewedstrijd gewonnen. Ze waren gedreven om deze zegereeks niet te laten doorbreken door koploper MVV’58.  De gedrevenheid van de spelers en coach Richard Beijer bleek al uit de warming-up op het, met mistflarden bedekte, voetbalveld. Terwijl Nivo Sparta zich fanatiek aan het warmlopen en inspelen was, waren de tegenstanders in geen velden of wegen te bekennen. De vele meegereisde, net zo fanatieke, ouders waren zich al aan het verdiepen in de spelregels. Want hoe gaat het dan als de tegenstander niet komt opdagen?  Vijf minuten voor tijd kwam MVV’58 alsnog het veld oplopen.

Met Rick in het doel; Adil, Jordi, Martijn en Joeri in de verdediging; Dylan, Hamza en Pedro op het middenveld en Thomas, Imad en Simon in de voorhoede begon de D3 aan de wedstrijd.  Björn, Ilias, Philip en Sisa bleven aan de kant. Vanaf het eerste fluitsignaal zette Nivo Sparta  met goed combinatievoetbal, druk op de tegenstanders.  Schoten van Thomas, Imad en Pedro gingen net over of naast het doel. Het samenspel van de D3 spelers was van een goed niveau. Er werd opbouwend gevoetbald en attent verdedigd.

Na 20 minuten kreeg Nivo Sparta loon naar werken. Vanuit een door Pedro genomen corner schoot Simon in 2e instantie de bal mooi binnen de doelpalen van de tegenstander. Het spel van de tegenstander werd hierna steeds fysieker. De wedstrijd werd door de scheidsrechter verschillende keren stilgelegd voor een blessurebehandeling van meestal een Nivo Sparta speler.  Keeper Rick moest een aantal keer in actie komen om een tegendoelpunt te voorkomen.  Desondanks bleef Nivo Sparta voetballend de bovenliggende partij en lange tijd hing de 0-2 in de lucht. Door een plotselinge uitbraak van MVV ‘58, waarbij de Nivo Sparta verdedigers op het verkeerde been werden gezet, werd de stand ,tegen de verhoudingen in, teruggebracht tot 1-1. Dit bleek ook de ruststand.

In  de rust werden beide partijen door hun coaches en de scheidsrechter toegesproken dat de jongens meer voetbal en minder fysiek moesten laten zien.

Met Philip in het doel; Adil, Jordi, Sisa en Hamza in de verdediging; Dylan, Imad en Pedro op het middenveld en  Thomas,Noah en Björn in de voorhoede kwam de D3 weer het op het veld.  Ilias, Joeri, Rick en Simon bleven als wisselspelers bij de coach.

Dat de voetbalinstructies bij beide teams  in 1e instantie nog niet was doorgedrongen, bleek kort na aanvang van de 2e helft.  Een klein opstootje tussen de nr. 4 van Meteren en Imad, waargenomen door Nivo Sparta vlagger Arnold Hornung, zorgde ervoor dat beide spelers met een korte time-out van het veld moesten. Hierdoor speelden beide teams een korte periode met 10 spelers.

Na dit incident gingen beide teams doen, waarvoor ze waren gekomen:  voetballen. Vooral Nivo Sparta bleek ook nu weer duidelijk de betere partij. De 1e grote kans in de 2e helft was voor Pedro. Een mooi op het doel geschoten vrije trap werd door de keeper van MVV’58 knap uit het doel gehouden. Na weer mooi combinatievoetbal tussen Hamza,  Imad en Björn bracht Dylan in de 15e minuut de stand op 1-2. Niet veel later schoot Noah raak vanuit een door Nivo Sparta genomen corner:  1-3.

Er volgde een periode van grote druk door Nivo Sparta op de keeper van de tegenstander. De aanvallers roken hun kansen en probeerden de doelman keer op keer  te passeren. De pogingen van MVV’58 om druk te zetten op de keeper van Nivo Sparta werden door Martijn, Jordi , Adil en Hamza keurig in de kiem gesmoord. Na 20 minuten spelen in de 2e helft had keeper Philip het eerste balcontact.  De tegenstander probeerde nog wel wat terug te doen. Een corner werd door Joeri  (in het veld gekomen voor Jordi) weggekopt waarna de aanvallers van Nivo Sparta met de bal richting het doel van de tegenstanders snelden.  Hamza bepaalde de eindstand op 1-4 met een mooi schot.  In laatste paar minuten van de wedstrijd kwam Ilias erin voor Pedro zodat ook hij de wedstrijd kon beleven. Hiermee was de overwinning van Nivo Sparta D3 een echte  teamoverwinning.

Volgende week zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma. De jongens van de D3 spelen dan om  9:30 uur een thuiswedstrijd  tegen Ophemert D1.  We hopen op weer een mooie wedstrijd met veel toeschouwers!