N.I.V.O.-Sparta start bekercompetitie met 2-1 winst tegen Heukelum

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 20

van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

Het was 10 oktober vorig jaar dat N.I.V.O.-Sparta voor het laatst aantrad in een officiële wedstrijd. Wat hebben we dit met zijn allen gemist, maar gelukkig was het gisteren dan eindelijk weer zover en stond de eerste bekerwedstrijd tegen Heukelum op het programma.

Op een zonnig en gezellig sportpark werd om 15.00 uur afgetrapt en kon er weer gestreden worden om die felbegeerde winst. Lang ging de wedstrijd wat gelijk op en had N.I.V.O.-Sparta het eerste half uur slechts enkele kleine kansen, maar kwam niet tot scoren.

Na iets meer dan een half uur was het de snelle jongeling Iain Brands die sterkhouder Frenk Schaap bediende. Frenk krulde op een fantastische manier de bal in de linkerbovenhoek van het doel en het eerste doelpunt was een feit.

Iets later, vlak voor rust was het opnieuw Iain Brands die aan de basis stond van nu de 2-0. Een overtreding in het zestien meter gebied op Brands resulteerde in een penalty die beheerst werd ingeschoten door Schaap.

Een grote domper op de wedstrijd waren de twee blessures van Kevin Nikolov en Yri Schalkx. Beiden konden de wedstrijd niet verder spelen vermoedelijk door ook beiden een hamstringblessure.

Doordat trainer Blom inmiddels vijf wissels had verbruikt moest N.I.V.O.-Sparta de wedstrijd in de laatste fase met tien man uitspelen na de blessure van Schalkx. Heukelum wist te profiteren van de man meer situatie en wist na een uitbraak van Thomas van Iperen de tegentreffer te scoren in de 84ste minuut.

Volgende week staat de tweede bekerwedstrijd op het programma uit in Den Bosch om 17.00 uur.

De tegenstander is dan zondag 2de klasser CHC. Tot dan!