Weltevreden 1
3731AL
DE BILT
tel. 030-2204575

N.I.V.O.-Sparta heeft een vroege voorsprong niet in winst weten om te zetten. Op bezoek bij FC De Bilt werd uiteindelijk met 3-1 verloren.

De afsluiting van de A2 bij knooppunt Deil zette het voetbal vandaag letterlijk op zijn kop. Ook N.I.V.O.-Sparta ondervond hinder en de wedstrijd zou later starten. Het bleek dat de mannen van Blom en Ruijsch scherp aan de wedstrijd begonnen. Al na zes minuten spelen kwam het op voorsprong door een goal van Iain Brands.

Lange tijd bleef deze stand ook op het bord staan. Normaliter was er na twintig minuten spelen opnieuw een notitie gekomen op het wedstrijdformulier. Niet voor een goal maar een rode kaart. Er was namelijk sprake van een schandalige overtreding die met slechts geel werd bestraft. N.I.V.O.-Sparta zag Van Meurs het veld noodgedwongen verlaten met een blessure. Jesse Poels was zijn vervanger.

Na 34 minuten spelen zette De Bilt de gelijkmaker op het bord. Het was Sander van den Berg die scoorde. Het zou ruim tien minuten later ook de ruststand zijn. Vlak na rust keek N.I.V.O.-Sparta voor het eerst vandaag tegen een achterstand aan. Uit een corner kwam Lennart van Dijk tot scoren. Het werd nog erger. FC De Bilt kreeg een strafschop welke door Sam Eerdmans werd binnengeschoten.

N.I.V.O.-Sparta verliest dus in De Bilt. Er is al snel kans op een revanche. Op dinsdag speelt N.I.V.O.-Sparta het eerder afgelaste duel tegen GRC '14. Aanvang van dat treffen is 19.30 uur. Tot dan!