Nivo 3 doet zichzelf tekort met gelijkspel

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse F

25 oktober 2014 14:30

Scheidsrechter

Koreman, H.J.K.

Het favoriete elftal van de club, het derde, heeft afgelopen zaterdag tegen koploper TEC 2 laten zien dat het een elftal is om rekening mee te houden. Op het hoofdveld van het Eurosportpark was Nivo 3 de sterkere partij. Helaas kon het veldoverwicht niet worden omgezet in een overwinning. De pot bleef steken op 0-0.

In tegenstelling tot wat de uitslag doet vermoeden was de wedstrijd verre van saai om naar te kijken. Niet in de laatste plaats omdat Henk de Vries alles uit de kast had gehaald om er een mooi feestje van te maken. Rookmachines vlaggen en muziek alles was aanwezig, echt geweldig. De tegenstander was zichtbaar onder de indruk van de entree en was in de eerste minuten duidelijk wat van slag. Nivo 3 maakte hier handig gebruik van en pakte het initiatief in de wedstrijd.

Het spel van het derde was prima. Fel, goede passing en supersterk verdedigingswerk. Het enige wat er nog aan schortte was de laatste bal goed in de zestien krijgen of goed af te werken. Zo was Nivo heel dicht bij de 1-0 uit een corner van Albert Afgeleid. Goed inlopen zorgde ervoor dat Ruud de Hakkelaar helemaal vrij kwam bij de tweede paal. De corner was perfect de afwerking echter zeer teleurstellend.

Ook in de rest van de tweede helft kreeg Nivo kansen. Geen hele grote maar wel kansen die met een iets betere voorzet of afwerking voor de verdiende 1-0 had kunnen zorgen. Aan de andere kant van het veld was de verdediging oppermachtig, het is lang geleden dat ik die mannen zo’n goede pot heb zien spelen. Maarten de Manke ging voorop in de strijd en gaf de corpulente spits van TEC geen kans. De ballen die er af en toe doorheen kwamen werden door de alerte Marco de Lange Bal gekeerd.

In de tweede helft trok Nivo het goede spel door. Tijmen Witteman zelfs was dicht bij een goal na afleggen van Frank de Gnoe. Zijn dropshot was helaas net te hoog. Even later sloeg de vlam in de pan na een ziekenhuisbal op het middenveld. Ietwat onbesuist inkomen van aanvoerder Arnout Crespo en een kort lontje van de rechtshalf van TEC zorgde voor een moment van tumult. Gelukkig bleef een gele kaart en een blauw oog Arnout bespaart.

In het laatste deel van de tweede helft hadden beiden ploegen kans op de overwinning. Arnout Crespo en Albert Afgeleid hadden voor Nivo de grootste mogelijkheden. Helaas had Arnout niet door dat hij veel meer tijd had om te schieten en was Albert na de 60ste run langs de zijlijn zo kapot toen hij de zestien inliep dat hij niet meer goed kon schieten.

Jammer dat de 1-0 niet kon worden gemaakt het was een bekroning geweest op een mooie pot. Het vertoonde spel geeft echter genoeg zelfvertrouwen voor de komende wedstrijden.

Het Derde wil in ieder geval Henkie de Vries bedanken voor een mooie zaterdag.
Gezien de tijd (de baas komt zo weer terug) vandaag een leuk plaatje als afsluiting. Voor het derde klopt het vrij aardig.. voor de rest van de teams ook?