0 - 3

Nivo Sparta JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 5e klasse D70

1 november 2014 9:45

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Uit tegen Theole D4. De nr. 1 tegen de nr. 2 in de competitie. Nivo zette meteen druk op Theole en creëerde in het begin al een paar mooie aanvallen. In de 4e minuut was de eerste doelpoging voor Thomas, in de 5e minuut probeerde Pedro het doel te bereiken door mooi combinatiespel. In de 8e en 10e minuut volgden de 3e en 4e doelpoging. Het eerste doelpunt hing in de lucht, echter Theole brak snel uit. Deze aanval werd gestuit door Jordi en Rick. Het is een pittige wedstrijd en Nivo moet wel blijven voetballen en uitgaan van hun eigen kracht. Hamza heeft in de 15e minuut een mooi schot op doel. De keeper van Theole zit er goed tussen. Thomas wordt vervolgens van achteren neergehaald. Spel wordt even onderbroken en de scheidsrechter geeft een scheidsrechterbal. Nivo maakt hier goed gebruik van en Pedro scoort in de 20e minuut de 0-1. Nivo lijkt na dit doelpunt wat actiever en vrijer te spelen. Noah scoort na een prachtig pass van Pedro de 0-2. Nivo blijft druk zetten en speelt een snel spel. 2 corners worden door Theole weggewerkt. Noah heeft een krachtig schot op doel, deze gaat helaas net over. Vervolgens probeert Hamza de 0-3 te maken. De keeper van Theole zit er goed tussen en Hamza blesseert zichzelf. Na korte onderbreking gaat het spel verder. Theole breekt uit en de scheidsrechter fluit af voor de rust.

In de tweede helft wordt er direct druk gezet door Nivo. Na 5 minuten schot op doel door Thomas. Theole breekt uit en kan zeer ver komen. Door een mooi samenspel van Joeri en Philip wordt een doelpunt van Theole voorkomen en gaat de bal over de achterlijn. Er volgt direct een counter van Nivo, maar weer zit de keeper van Theole er goed tussen. Nivo maakt een overtreding op Theole en het spel moet weer even kort onderbroken worden. Björn wordt gewisseld voor Imad. Imad krijgt de bal en maakt met een prachtig schot de 0-3. Vervolgens zorgt een botsing tussen 2 spelers ervoor dat het spel weer even wordt stilgelegd. Assistentie is vereist. Van Nivo-kant is Thomas geblesseerd aan zijn hoofd en hij moet van het veld af. Björn komt er weer in. Nivo is fel en de coach maant hen tot rust. Men moet vooral blijven voetballen en de bal goed laten rondgaan. Imad sleept er een corner uit. Deze wordt weggewerkt door Theole. Hamza onderschept de bal en wordt neergehaald. Wederom wordt het spel stilgelegd en is er assistentie vereist. Hamza staat gelukkig weer en het spel kan verder met een vrije trap genomen door Simon. Deze gaat over het doel van Theole. Theole reageert direct en probeert druk te zetten op het doel van Philip. Theole krijgt een vrije trap, deze wordt weggewerkt door Philip. Naarmate het eindsignaal dichterbij komt, wordt Theole feller. Er wordt een overtreding van achteren gemaakt op Jordi. Ook hij heeft kort assistentie nodig. Het spel gaat weer door en beide teams zijn fel en gunnen elkaar geen ruimte. Nivo wordt wat slordiger in de afwerking. 2 doelpogingen van Imad en Pedro gaan helaas naast. De scheidsrechter fluit af. Het blijft 0-3. Al met al was het een spannende wedstrijd met behoorlijk wat tegenstand. Nivo heeft de koppositie echter wel verstevigd.