van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

N.I.V.O.-Sparta is de competitie begonnen met een nederlaag. Sliedrecht ging met de drie punten naar huis. In Zaltbommel scoorden de bezoekers de enige goal van de wedstrijd. En dat was dus voldoende voor de overwinning.

Het was vooraf puzzelen voor de technische staf. Jesse Poel en Roan van der Zalm waren de back deze middag. Ook was er direct het competitiedebuut voor Sky van Dongen. De jonge middenvelder (17) keerde afgelopen terug in Zaltbommel na een uitstapje bij de jeugd van FC Den Bosch. Van Dongen greep in de voorbereiding zijn kans en was bij de eerste competitiewedstrijd direct te vinden bij de eerste elf op het wedstrijdformulier.

Zowel voor N.I.V.O.-Sparta als Sliedrecht waren er nauwelijks kansen. Vlak voor rust opende Sliedrecht vanuit een standaardsituatie de score. Juninho van Ree die het doelpunt voor zijn rekening nam. Niet veel later moest N.I.V.O.-Sparta noodgedwongen een wissel doorvoeren. Een charge op doelman Mark van der Heijden leverde een blessure op. Hopelijk wordt snel duidelijk dat het hier niet gaat om een voetbreuk. Wessel Hijman maakte daarmee als invaller ook zijn eerste competitie minuten bij N.I.V.O.-Sparta 1 na uitstapjes bij FC Den Bosch en OJC.

In de tweede helft werd verwacht dat N.I.V.O.-Sparta op zoek ging naar de gelijkmaker. De plannen konden al snel de prullenbak in. De ploeg van Blom en Ruijsch kwamen al snel met een man minder te staan door een rode kaart voor Ilias Zaimi. Een overtreding waar geel meer op zijn plaats was geweest. N.I.V.O.-Sparta perste ondanks de man minder situatie nog een offensief eruit. Het leverde niet direct grote kansen, laat staan een doelpunt op. Daarmee begint N.I.V.O.-Sparta dus met een 0-1 nederlaag aan de Eerste Klasse D.