tel. 073-6145245

Door blessures en werkgerelateerde afwezigheid, reisde onze ploeg met een kleine selectie af naar den Bosch voor een hernieuwd treffen met BLC.

Keeper: Timo Stehmann

Veldspelers: Kevin van Opstal(aanv.), Wessel van der Schans, Sven Bambacht, Robin van Steenbergen, Floris Schippers, Rick de Bonth, Lorenzo Wever, Merlijn van Engelen, Mika Jacobs, Stijn van Dalen, Sander Keinemans, Koen Vogelzang, Guido van Schalm en Björn Swaak,

Er werd met weinig plezier uitgekeken naar deze confrontatie, omdat de thuiswedstrijd gelardeerd was met met vervelende incidenten. En het bleek geen onterecht gevoel. Toen een kwartier na de geplande aanvangstijd van deze nieuwe wedstrijd nog geen scheidsrechter was op komen dagen, bleek ons voorstel om dan maar weer naar huis te gaan, genoeg, om toch nog snel een scheidsrechter te regelen. Het zullen de inmiddels koude spieren wel geweest zijn, maar het duurde twee minuten of we stonden met 1-0 achter. Een foutje op rechts, werd opgevolgd door een blessure van Lorenzo, die daardoor niet kon ingrijpen en een achterstand was een feit. In de directe periode daarna, was het weinig coherent wat wij lieten zien, op het platgelopen kunstgras van BLC. In de 10e minuut werd het 2-0. Een middenvelder werd op de rand van het strafschop gebied, nauwelijks onder druk gezet, en mocht de tweede treffer binnenschieten. Dit ging zo niet goed komen. We waren veel te tam. Gelukkig herstelde onze ploeg zich geleidelijk van deze dramatische openingsfase. Er kwamen mogelijkheden. Rick was dichtbij een treffer is de 22e minuut en enkele aanvallen hadden genoeg dreiging om enige hoop te putten. Echter net toen onze ploeg op stoom begon te geraken was er weer een blessure van Sander, die letterlijk 20 seconden in het veld stond. Tezamen met wat fysieke ongemakken van een aantal andere spelers, was de reservebank plotseling erg vol met gemankeerde spelers. In de 37e minuut kon onze ploeg eindelijk iets terug doen. Met een mooie rush over links, speelde Floris zich vrij en gaf de bal op gelegenheidsspits Björn, deze zag zijn eerst poging geblokkeerd, maar de tweede ging tegen de touwen voor de 2-1. Dit was de ruststand.

De tweede helft begon onze ploeg voortvarend. Het had de eerste tien minuten vrijwel constant de bal en was onder meer via Floris en Stijn zeer dreigend met een paar afstandsschoten. Helaas werd in onze aanvalsdrang, verdedigend wel ruimte gelaten en in de 55e minuut profiteerde de ploeg uit den Bosch  via de counter. Tegen de verhoudingen in werd de 3-1 gemaakt. Dit was een gevoelige tik voor onze ploeg, die in de periode er na niet meer kon aanhaken bij het redelijke voetbal, wat men toch een dik half uur had getoond. Daarnaast volgde er een reeks incidenten, die weer op leken op het wangedrag van de voorgaande wedstrijd tegen deze ploeg. Via aanhoudend provoceren richting spelers en dug out, in verschillende vormen, werd elk spelplezier uit deze wedstrijd gezogen. Hopelijk komen we deze ploeg, nooit meer tegen. Toen de 4-1 viel na een mislukte buitenspelval, werd er op de klok gekeken, om te constateren dat we deze ellende nog bijna een half uur moesten aanschouwen. Zo sudderde wedstrijd verder. Hier en daar wat misbaar, overtredingen en voornamelijk aandacht voor elkaars gedrag. Spelplezier beneden het vriespunt. In de 75e was er een opleving van onze kant. Na een leuke aanval, sprong de afvallende bal in de voeten van Guido. Deze talmde niet en schoot, direct en onhoudbaar, de 4-2 binnen. Deze treffer leek voornamelijk een cosmetische aanpassing, want er had weinig aanvallend venijn in ons spel gezeten. Echter de situatie veranderde. Een kleine twee minuten later slingerde Floris via een hoekschop de bal op het hoofd van Kevin. Zijn kopbal was hard en zuiver, voor de 4-3. Plotseling leek er meer mogelijk en onze ploeg deed er alles aan om ook de gelijkmaker aan te tekenen. Maar het was niet zo’n wedstrijd, en het is voor ons ook niet zo’n competitie. Het blijft de verkeerde kant opvallen. Het restant van de wedstrijd was chaotisch. Enkele kleine mogelijkheden waren er wel, maar het ontbrak ons helaas aan de nodige rust in ons spel, om BLC nogmaals te verrassen. In de 87e minuut viel de uiteindelijk beslissing, via de counter, toen de linksbuiten weer een doelpunt aantekende voor de 5-3. Klaar. Blessures, nederlaag en een deels respectloze tegenstander. Snel vergeten dit...voetbal hoort leuk te zijn.