De Kikvorsch 1
5262LX
VUGHT
tel. 073-6570400

De opening van de competitie voor de JO23-1 begon met een bezoek aan Real Lunet. De wisselende resultaten in de voorbereiding gaven nog geen zicht op hoe de vlag er bij stond. Deze wedstrijd zou wat meer duidelijkheid verschaffen.

Keeper: Timo Stehmann

Veldspelers: Joeri Stehmann (aanv.), Guido van Schalm, Wessel van der Schans, Kevin van Opstal, Björn Swaak, Koen Vogelzang, Sven Bambacht, Daan ‘t Gilde, Stijn van Dalen, Robin van Steenbergen, Floris Schippers, Jasper Spek,Wouter Maas, Rick de Bonth, Sander Keinemans

De buien bleven weg bij Sportpark Bergenshuizen in Vucht. De hele wedstrijd was er een zonnetje te bewonderen. De aanvangsfase was meteen enthousiast van beide ploegen. Het het veldspel, gelardeerd met een paar kleine persoonlijk fouten, best aardig. Beide zijden hadden al snel mogelijkheden om de score te openen, maar de doelpogingen waren nog wat schuchter. In de 15e minuut kwam onze ploeg op voorsprong. Jasper besloot een korte invalbeurt op te leuken met een prima pass op Sander die slim was weggelopen bij de zijn tegenstanders. Op de rand van het zestienmetergebied, schoof hij tegendraads aan de looprichting van de keeper de 0-1 tegen de touwen. Real Lunet reageerde op de treffer door de druk op te voeren. Het had het vermogen om de bal redelijk makkelijk rond te laten gaan, daarbij vermeldend dat onze linies soms te ver uit elkaar lagen, waardoor het ook relatief makkelijk was om op het middenveld, de vrij man te vinden. In deze fase kregen onze gastgevers een aantal goede kansen, maar gelukkig stond het vizier niet op scherp en had Timo een aantal goede ingrepen. Toch kon ook hij in de 28e minuut niet voorkomen dat de i-1 op het scorebord kwam. De rechtsbuiten van Real Lunet werd met een lange bal achter onze defensie weggestuurd en niemand kreeg nog de gelegenheid om iets te doen aan de tegentreffer. Real Lunet bleef domineren, met af en toe een speldenprik van onze zijde. Tweemaal was er een discutabele buitenspelsituatie, die argwaan opriep, waarbij onze spits op weg leek naar een 1 tegen 1 ontmoeting met de keeper. Beide malen werd ie teruggefloten, na een signaal van de grensrechter. In de 40e minuut leek Robin de 1-2 te gaan maken, na een kopbal vanuit een hoekschop. De bal daalde naar de verre hoek, maar de keeper tikte de bal nog op de lat en er volgde nog een kleine scrimmage, maar de 1-1 bleef staan.

In de tweede helft kwam onze ploeg iets beter uit de startblokken. De kansenregen van onze gastgevers leek enigszins getemperd.  Steeds vaker deed men onsuccesvolle pogingen van afstand. De relatieve rust was van korte duur. In 57e besloot Björn druk te zetten op de centrale verdediger en daarna de keeper na een te korte terugspeelbal. Hij snoepte de bal af en gaf deze aan Wouter, maar helaas was de doelman weer op zijn post om de 1-2 te voorkomen. In de 60e minuut kwamen wij goed weg toen de spits van Real Lunet op de paal schoot en twee minuten later moesten Kevin en Timo alle zeilen bijzetten om een 2-1 te dwarsbomen na een slordige terugspeelbal van één van onze backs. In de 62e minuut was er weer eens een reuzenkans voor ons. Wouter werd diepgestuurd, door Sven, maar oog in oog met de keeper schoot hij onnauwkeurig op de keeper. De directe tegenaanval leverde ook weer een kans op, en dit keer was het wél raak. Eindstation was een middenvelder van Real Lunet die de bal net langs de paal prikte voor de 2-1. Het ging op en neer, geen tijd voor achterblijvers. Onze ploeg liet het er niet bij zitten een koos de aanval. Het kreeg al snel mogelijkheden. Daarom was het zuur dat relatief onverwacht de 3-1 binnenviel in de 73e minuut, want we hadden op dat moment het spel grotendeels in handen. Zelfs nu gaf onze ploeg niet op. Echter bleek de keeper van de tegenstander een topdag te hebben. Een kopbal van Rick miste richting, evenals een afstandsschot van Koen. Guido schoot van dichtbij recht op de doelman, na een listig hakballetje van Jasper. Daan werd vrijgespeeld en kon doorlopen naar het doel, om vervolgens een mispeer te produceren. In de tweede helft hadden we 5 tot 6 open kansen, die eigenlijk wel een doelpunt hadden moeten opleveren, maar het wilde maar niet lukken. De punten bleven in Vucht. Het was in ieder geval een zeer onderhoudende wedstrijd, met vlagen goed veldspel. En als de keepers niet hadden uitgeblonken was het een monsterscore geworden.