van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

Een week na de winst in het bekeravontuur, kreeg de JO23-1 kans om het getankte vertrouwen uit dat duel, om te zetten in een goed resultaat in de competitie. Dat moest dan gebeuren in de derby tegen Haaften.

Keeper: Guido van Schalm,

Veldspelers: Joeri Stehmann(aanv.), Wessel van der Schans, Sven Bambacht, Robin van Steenbergen, Floris Schippers, Rick de Bonth, Lorenzo Wever, Jasper Spek, Merlijn van Engelen, Mika Jacobs, Kevin van Opstal, Stijn van Dalen en Sander Keinemans.

Het kansloze verlies bij onze uitwedstrijd tegen de formatie in groen en rood, was aanleiding voor wat omzettingen in de aanpak en dat bleek effect te hebben. Haaften had weliswaar veel balbezit maar kreeg geen kansen in de aanvangsfase. Het duel was gelijkopgaand en redelijk voorspelbaar. Haaften zocht naar ruimte om te voetballen, en wij probeerden vanuit de omschakeling tot kansen te komen. In de 13e minuut was er zo’n gelegenheid,waarbij Björn diep werd gestuurd. De keeper van Haaften stond te ver voor het doel, maar helaas was de boogbal die de rappe aanvaller produceerde te hoog. In de 20e minuut kreeg Haaften via een snelle spelvoortzetting een kans via onze rechterflank, maar ook hier was het vizier niet scherp. Er waren wat kleine mogelijkheden over en weer, maar gelegenheidskeeper Guido bleek bij ons een prima slot op de deur. Het wachten was op de openingsgoal, zonder dat er aanleiding was om te zeggen dat ie moest vallen. Grote momenten voor de goal waren schaars. Dat veranderde in de 26e minuut. Een snelle lange bal van Guido, belandde uiteindelijk bij Sander, die op zijn beurt Björn wegstuurde. Deze won het sprintduel met zijn persoonlijke tegenstander en bewaarde oog in oog met de keeper de rust, door feilloos de bal binnen te schuiven. Deze goal opende de wedstrijd. Haaften ging in een hoger tempo spelen. In de 32e minuut had Jasper zelfs kans op de 2-0, maar ditmaal stond de keeper van Haaften paraat. Guido leverde eenzelfde prestatie door goed naar de bal te blijven kijken, terwijl Haaften tot een meter of zes voor de goal door combineerde en voorkwam de 1-1 in de 35e minuut. Dit was hun meest dreigende actie. Het bleek echter toch uitstel van executie voor ons. Met een half minuutje op de klok werd er enkele malen weifelend ingegrepen in de duels op het middenveld en de verdediging, na een iets te korte uittrap. De aanval kon voortgezet worden en met een simpele één-twee op de rand van het zestienmetergebied werd uiteindelijk een Haaftenaar vrij gezet, die de 1-1 binnenschoot. Een fikse teleurstelling op slag van rust.

Na de limonade begonnen we met dezelfde spelopvatting en zeker in de eerste tien minuten leverde dat enkele goede momenten op, waarbij Haaften behoorlijk in de achteruit werd gezet. Merlijn had al enkele dreigende acties gemaakt, toen in de 57e minuut hij vanaf de rechterflank en goede voorzet produceerde op Sven. Deze had het hart om de bal volley te nemen en zag de bal op fraaie en onhoudbare wijze tegen de touwen slaan. Met deze 2-1 ontbrandde de wedstrijd helemaal, die gaandeweg steeds boeiender werd. In de 59e kwam Haaften dichtbij de gelijkmaker na een moment van onoplettendheid in onze verdediging. Het was een teken dat ook de benen zwaar werden, bij enkele spelers. Via enkele counters via Merlijn en Floris waren een paar keer zeer dreigend, maar het leverde geen grote kansen op. Haaften lukte het om toch een gaatje te vinden in onze verdediging in de 70e minuut. Met een goede loopactie, en vooral prima steekpassje, werd een aanvaller weggezet achter onze verdediging en deze had geen moeite de 2-2 aan te tekenen. De vermoeidheid begon beide ploegen parten te spelen op deze ongewoon warme zaterdagmiddag. Het mocht voor iedere aanwezige geen verrassing zijn dat er een winnaar zou komen, want de ruimtes werden groter en beide ploegen waren bereid om steeds meer risico’s te nemen. Symptomatisch voor de spanning in deze wedstrijd was een moeilijke kans in de 83e minuut van Floris, die een hoge bal direct op de pantoffel nam, maar tot verdriet van de Nivo aanhang, spatte de bal keihard tegen de paal terug in het veld. De directe tegenaanval werd een counter over drie schijven en leverde Haaften een geweldige kans op. Maar met vereende krachten werd de treffer voorkomen. Het golfde op en neer. Wessel leek er nog vandoor te kunnen richting goal, maar ook hier lieten de krachten na. Zoals het wel vaker gebeurt in het voetbal, kregen we geen loon naar werken. Met nog 4 minuten op de klok was er een aanval van Haaften die schijnbaar werd onderbroken, echter de aangeraakte bal plofte precies in de loop van één van de aanvallers. Deze pakte het cadeautje uit en schoof de bal achter onze kansloze doelman. Deze 2-3 was uiteraard een grote teleurstelling, maar ik moet de ploeg complimenten geven voor haar veerkracht. In het restant van de wedstrijd deed het er alles aan om toch nog een verdiend puntje binnen te slepen, maar verder een paar dreigende hoekschoppen en vrije trappen, kwam onze ploeg niet meer. Dit was wellicht het scenario wat een beetje hoort bij een ploeg die onderaan staat. Toch hebben ons weer flink weerbaar getoond en was het voetbal met vlagen leuk om naar te kijken. Op naar de volgend pot.