tel. 0344-613455

De vijfde competitiewedstrijd bracht ons een treffen met Theole in Tiel. Mika en Sander waren eindelijk terug van lang blessureleed en konden we met een redelijk complete groep afreizen naar Sportpark Drumpt

Keeper: Timo Stehmann

Veldspelers: Joeri Stehmann(aanv.), Wessel van der Schans, Björn Swaak, Koen Vogelzang, Sven Bambacht, Robin van Steenbergen, Floris Schippers,Wouter Maas, Rick de Bonth, Lorenzo Wever, Jasper Spek, Merlijn van Engelen, Guido van Schalm , Mika Jacobs, Kevin van Opstal en Sander Keinemans.

De regen van de afgelopen dagen had het toch al hobbelige hoofdveld geen goed gedaan. Wellicht was het de reden waarom in de 4e minuut de keeper van de gastgevers lang talmde om de bal weg te trappen, terwijl Jasper hem onder druk zette. Jasper kon hem blokkeren en was als eerste bij de losse bal, om eenvoudig de 0-1 binnen te tikken. Een lekker begin, wat aanvankelijk ook een vervolg leek te krijgen met een Nivo Sparta wat met regelmaat de aanval zocht. Helaas was dit maar van korte duur. Theole profiteerde van onze slordigheden en nam het initiatief over. In de 15e minuut leverde het de gelijkmaker op. Een aantal persoonlijk fouten boden de spits van Theole de mogelijkheid om, oog in oog met onze doelman te komen, 1-1. Het spelbeeld was onrustig aan beide zijden. Niet vreemd dat beide ploegen onder aan de ranglijst bivakkeren. Toch waren er kleine momenten van opwinding. Een volley van Wouter in de 20e minuut zeilde over het doel en een schot van Jasper in de 25e die door de doelman werd gered. In de 27e minuut kwam Firma Onrust weer eens langs bij onze ploeg. Na een slippertje op het middenveld, was Theole ons meerdere malen te snel af in een reeks van verloren duels. De laatste was fataal, want gebeurde met een overtreding in het zestienmetergebied. De scheidsrechter wees onverbiddelijk naar de stip. De nemer in geel-zwart maakte geen fout een schoot de 2-1 op het scorebord. Na deze achterstand werd ons voetbal er niet beter op, integendeel. Ondergetekende zat te wachten op verdere averij, maar ook Theole had het vermogen niet om de geboden ruimte en mogelijkheden, om te zetten in doelpunten. Sander produceerde nog een schotje in de 40e minuut, maar dat was het dan wel voor ons. Goede bedoelingen, hard werken en foute oplossingen. Het was niet bepaald genieten de eerste helft.

De tweede helft begon onze ploeg met meer elan. Er werd beter en feller druk gezet, en vooral meer diepte gezocht over de flanken. Theole had moeite met de snelle buitenspelers en begon meer fouten te maken. Björn schoot er een mooie bal in, maar helaas was er al gefloten voor een overtreding. Robin kreeg enkele malen een kopkans, maar wist het doel niet te vinden. Er was constant dreiging van onze zijde en er waren best wat mogelijkheden, echter het raffinement voor de goal ontbreekt er nog steeds bij ons. Als we in deze periode wat secuurder waren geweest, hadden we al lang op voorsprong gestaan. Ik zal ongetwijfeld wat kansen vergeten zijn te noteren, want er gebeurde best veel in een korte periode. De scheidsrechter vergat één keer voordeel te geven, waardoor Guido een kans zag worden ontnomen. Echter de treffer die we zochten kwam er toch in de 68e minuut. Een hoekschop genomen door Sven werd door Wessel prima binnengekopt. Het was meer dan verdiend. Een zege leek nu binnen bereik, want het overwicht was groot. Er volgde een periode met wat kleine mogelijkheden voor ons, maar langzaam verdween de lichte sprankeling in ons spel. Theole krabbelde op en kwam zelf ook weer in aanvallende posities. Het was in de eindfase van de wedstrijd niet te zeggen wie er als winnaar van het veld zou gaan. Daarvoor ageerden beide ploegen te wankel in bepaalde situaties. Onvoorspelbaar, boeiend en tergend. Nog steeds is het wonderbaarlijk welke keuzes sommige mensen maken op het veld, met en zonder bal. De wedstrijd was overigens zeer sportief, maar werd op het laatst ontsiert door een klein opstootje. Een speler van Tiel (andere hobby's; toneel en worstelen) kreeg verdiend rood. De rust keerde weder. Het leek een uitgelezen kans voor ons om een slotoffensief te plaatsen. Helaas kwam deze nooit tot stand, want in de directe periode na het heenzenden, speelden wij te slordig om te kunnen profiteren en helaas besloot de leidsman, om de pot minstens vier minuten te vroeg af te fluiten. Het was allemaal weer bijzonder. Hoe dan ook. We hebben ons eerste puntje binnen, eindelijk van die hatelijk nul af. Hopelijk is dit de aanzet naar betere tijden.