Meerendonkweg 1
5216TZ
'S-HERTOGENBOSCH
tel. 073-6145245

De eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie competitie bracht ons een ontmoeting met BLC in de Bosch.

Keeper: Guido van Schalm

Veldspelers: Joeri Stehmann (aanv.),Wessel van der Schans, Kevin van Opstal, Björn Swaak, Koen Vogelzang, Sven Bambacht, Daan ‘t Gilde, Stijn van Dalen, Robin van Steenbergen, Floris Schippers, Jasper Spek,Wouter Maas, Rick de Bonth. Lorenzo Wever, Sander Keinemans en Merlijn van Engelen.

Onze ploeg begon redelijk voortvarend aan de wedstrijd en had de tweede minuut al een reuzenkans via Sander, die van dichtbij voorlangs schoot. Het was moeilijk voetballen op een hobbelig veld, maar het lukte om BLC aardig terug te drukken in de aanvangsfase. Rond de tiende minuut begon dat echter langzaam te kenteren. De Bossche ploeg werd daarbij in het zadel geholpen door de vele slordigheden aan onze zijde. Daarnaast leidden blessures van Robin en Floris tezamen met een wisseling van een scheidsrechter voor een onrustig wedstrijdbeeld. BLC had enkele kleine mogelijkheden via individuele actie en vrije trappen, die erg ruim aan de thuisploeg werden toebedeeld. Echter Guido kwam zelf in de problemen. De eerste helft had weinig amusementswaarde. Verdedigend zat het we op orde, maar aanvallende lukte er weinig. Toch waren er een paar momenten, waarbij we op voorsprong hadden kunnen raken. Grootste was voor Sander die in de 39e een schot voorlangs zag gaan, waarbij menigeen al dacht dat ie er in zou gaan. Een foutje van de keeper was aanleiding voor een andere kans, maar helaas konden we niet profiteren.

De tweede helft kwamen we een stuk beter voor de dag. Jasper kreeg in de 47e minuut een kopkans, hij stuurde de bal naar de verre hoek, maar zag de ban net naast gaan. Er waren een paar leuke aanvallen  en mooie acties, binnen zeer kort tijdsbestek. Een schot in de 49e minuut werd gered nog gered door de keeper en enkele minuten was er een goede aanval via Sven die Sander diepstuurde. Dit maal was het raak. De spits rondde prima af en liet de keeper kansloos. Met deze 0-1 voorsprong op zak ging het beter lopen bij ons. Er kwamen meer mogelijkheden, omdat de ruimtes groter werden. De grootste was voor Björn die de 0-2 op de schoen had liggen maar helaas stond het vizier niet op scherp, deze dag. Een goede twintig minuten waren we de bovenliggende partij en leek er geen vuitje aan de lucht. BLC  kreeg louter met vrije trappen mogelijkheden om voorwaarts te geraken. In de 75e minuut was er echter een flinke kink in de kabel. In de jacht naar een tweede goal, gingen we te veel risico’s nemen. Een centrale verdediger besloot mee voorwaarts te gaan en een risicovolle bal te spelen. De bal werd onderschept halverwege de helft van BLC en we lagen open voor de counter. Met één diepe bal, en een flinke zweem van buitenspel, stonden maar liefst drie BLC aanvallers vrij, achter onze defensie. Guido was kansloos, tegenover dit opkomende drietal en de 1-1 stond in de boeken. BLC leefde op en wedstrijd werd meer open. Helaas besloot de scheidsrechter zich negatief te onderscheiden. De persoon was uit de gelederen van het BLC team gaan fluiten en liet nu zijn voorkeur merken. Na een botsing van een BLC speler in ons strafschopgebied, wilde onze ploeg al de vrije trap gaan nemen, vanwege een overduidelijk aanvallende fout. Tot groot vermaak van de Bosschenaren en absoluut onbegrip van alle andere aanwezigen, wees hij echter naar de stip. Zelden zo’n overduidelijk onterechte strafschop gezien. Een absoluut cadeautje. Maar goed. Hij gaf hem en hij ging er in en het 2-1. Met nog tien minuten op de klok, deed onze ploeg er alles aan om de gelijkmaker voor elkaar te krijgen. Zonder daarbij zich te verliezen in het chagrijn, want uiteraard ging het aantal overtredingen omhoog en dat viel voornamelijk gunstig uit voor BLC. Toch had het gekunnnen en gemoeten, want ondergetekende zag in de eindfase kansen voor Sander, Björn en Rick zelfs tweemaal, die allen van dichtbij de mogelijkheid kregen om de vreugde enigszins terug te laten keren. Helaas geen van onze pogingen ging er in. Het bleef 2-1. Als je dan achteraf te horen krijgt dat er een paar spelers op het veld stonden die niet eens lid zijn van BLC, ga dat eens bewijzen? Het is moeilijk om niet te klinken als een slechte verliezer in zo’n situatie. Punt is.  Als we gewoon scoren, uit de vele kansen die we hadden, dan maakt het geen fluit uit.