van Heemstraweg-west 27
5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

Na een wat stroeve aanloop vanwege scheidsrechtersproblemen, die de aanvang van deze wedstrijd lange tijd onzeker maakten, kon er gelukkig voor de JO23-1 toch afgetrapt worden voor de 2e thuiswedstrijd van het seizoen.

Keeper: Guido van Schalm

Veldspelers: Joeri Stehmann(aanv.), Björn Swaak, Sven Bambacht, Daan ‘t Gilde, Floris Schippers, Rick de Bonth, Jasper Spek, Stijn van Dalen, Wessel van der Schans, Sander Keinemans, Robin van Steenbergen, Lorenzo Wever, Kevin van Opstal, Merlijn van Engelen, Koen Vogelzang, Timo Stehmann en Mika Jacobs

Onze ploeg kwam redelijk goed uit de startblokken, onder een aangenaam zonnetje, voor dit duel in onderste regionen van de eerste klasse. De eerste twintig minuten lukte het om een handvol kleine mogelijkheden te creëren en leek een openingsgoal snel ophanden. Echter na deze periode kwam ook Theole enigszins uit haar schulp gekropen. Er was één schietkans voor Sander en één grote kans voor Theole die rakelings langs naast de goal ging. Met vlagen werd er leuk gevoetbald door beide ploegen, op het toch moeilijk bespeelbare veld. Voornamelijk via de flanken lagen er mogelijkheden voor ons. Echter was het vaak de eindpass, die net niet accuraat genoeg was, waardoor dreigende situaties, niet vaker werd omgezet in kansen. In de 33e minuut verkreeg Joeri een grote schietkans, maar hij zag zijn inzet gestuit door de doelman. Een minuut later kwam Björn in dezelfde gelegenheid, om uit te halen, maar ook dit keer liet de keeper zien over prima reflexen te beschikken. Naar het einde van de eerste helft werden onze mogelijkheden talrijker, echter Theole verdedigde fel. Zij wist met een flinke dosis inzet, en af en toe een kleine overtreding het leven van onze aanvallers zuur te maken, waardoor het aantal doelpogingen vooralsnog niet heel hoog lag. In de 41e minuut verkregen we een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Sven ging achter de bal staan en krulde hij de bal prachtig langs de muur én de doelman voor de 1-0. Enige nostalgische gedachten ontsproten in mijn gedachten.

Deze voorsprong, zo vlak voor rust, was lekker. Er viel weinig te bespreken. Doorgaan op deze weg. Verdedigend zat het heel solide in elkaar deze zaterdag en dat gaf een prima basis om gedoseerd de aanval te zoeken. Als er dan toch een punt van kritiek mag zijn, is er het feit dat we slordig omspringen met de geboden ruimtes en de kansen die we krijgen. In de eerste tien minuten hadden we drie of vier grote mogelijkheden, die door inaccurate passing, of juist te laat reageren op die passing, niet tot volle  was dom kwamen. Het was daarom dan ook bevrijdend dat in de 57e minuut Rik, de 2-0 aantekende. Hij schoot beheerst binnen achter de uitgekomen doelman. De JO23-1 zette hierna zelfs een tandje bij. In de 62e minuut leek Floris, van dichtbij, zelfs de 3-0 te maken. Zijn poging ging naast, echter hij kreeg nog een verdediger op bezoek, die laat was met de tackle. Leidsman van der Zwan, kon niet anders doen, dan naar de stip wijzen. Floris logenstraffende het bakerpraatje dat slachtoffers niet zelf de penalty moeten nemen. Droog en zuiver schoot hij de 3-0 alsnog tegen de touwen. De laatste goede kans van onze zijde, die eigenlijk een doelpunt verdiende en noemenswaardig genoeg was, was een aanval in de 65e minuut waarbij Sander de bal vanaf achterlijn terug legde op de opkomende Merlijn. Helaas wist de ijverige linksbuiten, de geboden mogelijkheid niet binnen te schieten. In de laatste twintig minuten gebeurde er vrij weinig in deze, over het algemeen, sportieve wedstrijd. Er waren wat doelpogingen van Koen en Sander, maar niet resoluut genoeg om de doelman te verschalken. Theole kreeg nog een paar hoekschoppen, waarvan één zeer gevaarlijk werd, maar Björn wist in extremis, op de doellijn, de bal weg te werken. De tegenstander bood zeker nog weerstand en bleef proberen weer leven in de match te blazen. Maar vandaag liet niemand bij ons iets aanbrandden en sudderde de wedstrijd rustig door naar het einde, waar de groep eindelijk weer eens de smaak van de overwinning mocht proeven. Heren proficiat. Op naar de volgende.