5301PZ
ZALTBOMMEL
tel. 0418-513064

De derde thuiswedstrijd van het seizoen, bracht ons een treffen met de koploper uit Haaften. Onder prima omstandigheden kon er worden afgetrapt, met een redelijk complete selectie.

Marco Oomen heeft een mooi gemaakt van deze wedstrijd. klik hier voor de foto's: Bedankt hier voor!

Keeper: Guido van Schalm

Veldspelers: Joeri Stehmann(aanv.), Björn Swaak, Sven Bambacht, Daan ‘t Gilde, Floris Schippers, Rick de Bonth, Jasper Spek, Stijn van Dalen, Wessel van der Schans, Sander Keinemans, Robin van Steenbergen, Lorenzo Wever, Kevin van Opstal, Koen Vogelzang en Mika Jacobs

Minder dan tien seconden had onze ploeg nodig om Haaften op een 1-0 achterstand te zetten. Na de aftrap werd bal diep gespeeld, waar Rick de bal net wist verlengen op Floris, die zich vrij achter de defensie van Haaften zag lopen. Oog in oog met de doelman maakte hij geen fout en tikte beheerst de 1-0 binnen. Dat was lekker beginnen. Dat Nivo uitermate scherp begon aan de wedstrijd, bleek niet alleen uit het vroege doelpunt, maar sowieso bleek de gehele openingsfase voor onze ploeg. Haaften werd onder druk gezet en in enkele fouten geduwd, waardoor er omschakelmomenten ontstonden die zeer dreigend waren. Met name een kans in de 5e minuut waarbij Floris de bal voorgaf op Rick en laatstgenoemde prima binnentikte leek een treffer op te leveren. Echter net voor de doellijn kon een Haaftense speler verijdelen dat de spits zijn derde in drie duels zou maken. Nivo liet niet los. De aanvoerder van de ranglijst had moeite om mee te gaan in onze duelkracht. In de 16e minuut konden de handen een tweede keer in de lucht. Ditmaal was het Robin het middelpunt van de feestvreugde, toen hij bij de 2e paal een hoekschop, genomen door Floris, eenvoudig binnenknikte. Haaften reageerde met een viertal wissels en begon na de 20e minuut wat meer initiatief te tonen. De dominantie van onze ploeg verdween en de wedstrijd kreeg een meer evenwichtig karakter, met mogelijkheden voor beide zijden. Beide verdedigingen werden met herhaling getest, en er waren paar mooie persoonlijke duels te te zien. Sommige op het randje en wellicht zelfs er over heen, maar in ieder geval met veel inzet en intensiteit. Er was zelfs een tien minuten straf voor Haaften na een onbesuisde inzet op Björn, maar gek genoeg speelden we juist in die tien minuten erg slordig en konden we geen kansen scheppen. Helaas lukte het ons niet schadevrij de rust te halen. In de 43e minuut lieten enkele spelers zich verleiden tot wat slidings op de snelle linksbuiten van Haaften die behendig langs de benen gleed. De speler die hem uiteindelijk wel afstopte, deed dit onreglementair en in het strafschopgebied. Strafschop en geel. Een exacte herhaling van de uitwedstrijd, v.w.b. plaats delict, modus operandi, verdachte, slachtoffer en uitkomst. Hopelijk leert de recidivist er van, want ook dit keer werd de penalty binnengeschoten. Een 2-1 voorsprong met de rust, spannend potje.

Na de rust was het eerst zaak om te overleven met een man minder. De beste mogelijk was eigenlijk nog voor Koen, die na goed doorzetten van de onnavolgbare Björn, net geen voetje tegen de bal kreeg. Haaften begon sterker te worden en liet de bal wat meer rondgaan. Desondanks, bleef onze ploeg vooralsnog goed overeind. Er waren hier en daar best wat schoonheidsfoutjes, maar het lukt met veel inzet om deze telkens weg te poetsen. Guido liet zich van zijn best kant zien door in de 54e minuut met mooie reflex de gelijkmaker te voorkomen. Het kraakte, maar het brak niet. In de 59e minuut was er een sterk moment van onze zijde. Na een vlotte counter, wist Sander zich vrij te maken in het zestienmetergebied van Haaften, via een prima één-twee met Wessel. Met een diagonaal schot werkte hij de bal achter de Haaftense goalkeeper. De 3-1 was welkom en gaf wat lucht. Echter het duurde niet lang voordat Haaften weer begon met drukken. Het voetbal van onze zijde verdween een beetje terwijl de groenwitte hemden, met steeds meer hartstocht de aanval zochten. Het werd een zaak van tegenhouden, onze omschakelmomenten verdwenen en de controle kwam in handen van onze opponent  te liggen. Er waren een paar heikele momenten voor de goal, maar onze jongens gooiden zich voor elke schot met volle overgave. Er waren veel overtredingen en reclamaties voor overtredingen, maar de goed leidende van Daalen liet zich niet van de wijs brengen. Er vielen gaandeweg de 2e helft wel twee (terechte) gele kaarten aan onze zijde, waardoor we toch een groot gedeelte met tien man speelden. Echter onze bezoekers konden hier niet van profiteren. Guido liet in de 79e minuut nog een geweldige redding zien. Een 3-2 had deze wedstrijd weer helemaal opengebroken, want tegen het einde werd de aanvalsdrift toch een beetje minder. Tijd tikte in ons voordeel. Mooi was het zeker niet meer, er vlogen heel wat ballen over de zijlijn. Maar onze ploeg straalde wel een bepaald soort onverzettelijkheid uit, wat we bij aanvang van deze competitie nog wel eens ontbeerden. Vlak voor tijd was er nog één grote counterkans, voor Nivo, via Floris, die de meegelopen Sander, voor een haast lege goal, net niet meer kon bereiken. Het kon de vreugde niet temperen, want niet lang daarna klonk het laatste fluitsignaal. Mooi zege. Heren gefeliciteerd.