1 - 2

Nivo Sparta 3

Mannen zaterdag, 3, 3e klasse F

29 november 2014 14:30

Aangezien onze gebruikelijke journalist zich aan het storten is op een reisverslag van 2,5 maand neemt een tijdelijke vervanger het over. Afgelopen zaterdag moest het favoriete elftal van de club aantreden tegen LRC in Leerdam. Een belangrijke wedstrijd tegen een directe concurrent (2 punten verschil in het voordeel van LRC). Bij winst kon er minimaal 1 plek opgeschoven worden. Door diverse omstandigheden werd het 3e pas laat geconfronteerd (zaterdagochtend) met een selectie van slechts 9,5 man. Gelukkig waren Rik de Slinger2 en Calvin Harris bereid om het favoriete elftal van de club uit de brand te helpen. Falcao heeft een vriend die avond ervoor uit de Brand geholpen, die 2 kratjes waren zo op.

Met Rik en Calvin in de spits begon Nivo Sparta 3 aan de wedstrijd. De 1e helft was het 3e de bovenliggende partij. Er werd goed gecombineerd op het middenveld en met diverse steekballen werden er enkele kansen gecreëerd. Helaas wist de doelman van LRC de ballen netjes uit het goal te houden waardoor er met de rust nog een 0-0 op het scorebord stond. In de tweede helft werd het goede voetbal doorgezet en was het een voorzet van Tijmen Witteman die door Calvin Harris knap werd binnengekopt. Tot op het laatste moment wilde Calvin de bal liever met een halve omhaal de kruising in rammen. Na deze voorsprong ging het goede voetbal door. Na een diepe voorzet van Arnout Crespo werd de bal verlengt door een LRC speler bij de tweede paal waar Maarten de postbode klaarstond om de bal in een mooie boog op de doellijn te leggen. Een goede Tijming zorgde voor de 2-0. Een typische familie aangelegenheid dus.

Met een 2-0 voorsprong had iedereen er vertrouwen in dat de 3 punten binnen waren. Het vertrouwen was zo groot dat zelfs Maarten de Manke zichzelf nog 10 minuten speeltijd gunde. Wat kon er nu fout gaan? 2 minuten na de wissel wist LRC de 2-1 te maken na een rommelige situatie in de 16. In de resterende 7 minuten sloeg de paniek toe en wist LRC enkele gevaarlijke momenten te creëren. Een LRC speler kopte voor een vrij doel over, een klein duwtje van Arnout Crespo zou ermee te maken kunnen hebben.

Uiteindelijk wist het 3e de drie punten mee naar Zaltbommel te nemen: 1-2.

Zoals je merkt een korter verslag dan jullie gewend zijn. Hopelijk volgende week meer tijd na de dichtelijke uitspattingen.

Rest me nog dit:

- Ondanks de overwinning kon Opa Marc zijn gelijk van een verkeerde wissel niet onder stoelen of banken steken.

- Er is door Maarten de Manke een lijst gekocht voor een litho.