5 - 3

Theole D8

D-pupillen zaterdag, D6, 6e klasse D42

20 december 2014 9:45

Met één been reeds in de winterstop was het toch nog tijd om de laatste zaken af te handelen voor de D6. De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie stond afgelopen zaterdagochtend op het programma voor onze jongelingen. Er waren nogal wat afzeggingen, waarbij Stijn van Dalen en Kariem Hassan vanwege ziekte, waardoor ter elfder ure Stijn Vogelzang uit de E3 nog aan de groep werd toegevoegd om in ieder geval nog een wisselmogelijkheid te hebben.

Marco Oomen leverde weer prima arbeid en maakte de foto's van Nivo Sparta D6 – Theole D8.

Keeper: eerste helft, Thijn Schouten. 2e helft, Lorenzo Wever.

Veldspelers: Lorenzo Wever (aanv.), Koen Vogelzang, Billal Ouaali, Bram Kapteijns, Youssef Kaoussi, Joeri Vandenput, Thijn Schouten, Wouter Maas, Teus Bruygom, Iris van der Wal Anass el Kaoussi en Stijn Vogelzang

Ondanks de 0-12 uitzege bij Theole, waren de verwachtingen wat getemperd over het mogelijke succes tegen de geel-zwarte formatie. Recente uitslagen van beide ploegen gaf geen aanleiding om te verwachten dat het een "makkie" zou worden. Het was daarom goed om te zien dat Nivo vanaf het begin het gas aardig opendraaide en veel druk wist te zetten op de defensie van de tegenstander. Al in de 3e minuut was het raak. Na een goede individuele actie van Youssef legde deze de bal terug op Teus en deze schoot knap de 1-0 tegen de touwen. Gesteund door de wind kreeg onze ploeg in de aanvangsfase vele goede mogelijkheden. Toch was het te merken dat men iets te veel aasde op eigen succes, waardoor de gaten in de verdediging van Theole werden dichtgelopen door onze eigen mensen. Het was erg druk in-en om het zestienmetergebied.

Toch waren er enkele leuke aanvallen te zien. Dat was op dit zware veld een beste prestatie. De enige keren dat wijzelf in gevaar kwamen was wanneer Theole een lange bal tussen ons middenveld en defensie wist te schieten. Met een paar snelle jongens tussen deze linies wisten zij een paar keer te ontsnappen, waardoor het hele team in de achtervolging kon. Echter het moet gezegd dat onze verdedigers Bram, Lorenzo, Billal en Joeri (en later ook Stijn) nooit in grote problemen kwamen. Slechts eenmaal kon Theole tot een gevaarlijke doelpoging komen en daarbij bleek Thijn, ondanks de geringe arbeid en de kou, heel alert op te reageren.

De score werd in de 10e minuut verdubbeld na solo actie van Youssef die diep in het strafschopgebied doordrong en ondanks de drukte het gaatje vond om toe te slaan. Enkele minuten later wist hij zijn bedrijvigheid wederom beloond met nog treffer. Echter de schoonheid van goal lag vooral in het voorbereidende werk van Anass. Hij speelde de bal goed vrij en had oog voor zijn medespeler, zoals hij steeds vaker dit seizoen als aangever fungeert.

Kortom we waren de situatie aardig baas en het was wachten op uitbouwen van de voorsprong.  Daarbij deden wij onszelf een beetje te kort. Zeker na de derde treffer gingen enkele mensen iets te vaak voor eigen succes en zagen daarbij veel betere oplossingen over het hoofd. Dat is iets waar we aan zullen moeten werken in de toekomst. De grootste kans deed zich voor in de 25e minuut. Na een ouderwets scrimmage met vele schietkansen belandde de bal voor de voeten van Joeri. Hij plaatste de bal over de inkomende verdedigers, maar zag zijn inzet gekeerd door de lat.

De 3-0 bleef daardoor tot aan de rust gehandhaafd. In de pauze was er een waarschuwing van de technische staf over de weersomstandigheden en de wijze van voetballen ("Hou de bal laag, speel in de ruimte over de zijkanten"). De wind die we de eerste helft in de rug hadden nam gaandeweg de wedstrijd toe en ging een steeds dominantere rol spelen op het veld. Wellicht was het daarom wel een kleine geruststelling om te zien dat enkele minuten in de 2e helft de 4-0 werd aangetekend. Na een scherpe hoekschop, werd een verdediger van Theole dusdanig in het nauw gebracht dat ie de bal in eigen doel werkte. Lang konden we niet van deze grote marge genieten. Na een aarzeling tussen 2 van onze defensieve spelers snoepte de snelle spits de bal af. Een beetje overbodig werd hij hierna in de rug gelopen binnen het strafschopgebied waardoor de scheidsrechter een penalty moest toekennen in de 33e minuut. De 4-1 werd gemaakt en er kwam weer spirit in het team van Theole.

In de periode na deze treffer ging het spel op en neer. Zo lang wij probeerden met combinatiespel tot het vijandelijk doel te geraken, was ons voetbal aanvaardbaar en kregen we ook kansen, vooral via Koen, Iris en Anass over de flanken. Maar helaas bleken schoten en eindpasses te vaak krachteloos of onzuiver om de keeper van Theole te verontrusten. Daar tegenover stond de niet-aflatende inzet van Theole die zag dat we steeds meer moeite hadden om tegen de wind in te ploeteren. Gelukkig zagen we in de 42e minuut onze voorsprong weer vergroot, na weer een hoekschop. Ditmaal belandde de bal bij Anass en die frommelde de bal heel netjes over de doellijn. 5-1.

De 5e treffer zou normaal de wedstrijd in het slot hebben gegooid, maar Theole gaf dus niet op. We kregen de bal niet meer weg uit de verdediging, waarbij iets te vaak de lange bal naar voren werd gehanteerd. Die ballen waren echter een prooi voor de wind en uiteindelijk Theole. Lorenzo moest enkele malen reddend ingrijpen in zijn rol als goalkeeper, maar in de 53e minuut moest ook hij het hoofd buigen. Na een mooie vrije trap van 25 meter afstand kon hij niet genoeg hand achter de bal krijgen om het harde, door de wind gedragen, schot tegen te houden en de 5-2 stond in de boeken.

Na deze treffer was het definitief afgelopen met onze aanvallende bedoelingen. Er werd niet meer opgebouwd via de grond en elke bal die naar voren werd getrapt waaide even hard weer terug. Gevolg was dat in de 57e minuut we weer een hoekschop tegen kregen en uit die voorzet werd de bal door een Theole speler gescoord met een schitterende bal in de kruising. De resterende minuten bleef het voor ons een zaak van tegenhouden en dat gebeurde gelukkig op juiste wijze zodat we de zege uiteindelijk over de streep konden trekken. Maar we mochten blij zijn dat wedstrijd niet lang meer duurde, want het was af en toe billen knijpen.

Jongens en meisje gefeliciteerd met dit resultaat. Stijn bedankt voor je hulp, je hebt het goed gedaan.

De 2e plaats in de competitie is gewoon een heel goed resultaat en staat in schril contrast met de 2 grote nederlagen waarmee we dit sseizoen begonnen in de bekercompetitie. Het voetbal heeft zich sterk verbetert en iedereen mag trots zijn op de wijze waarop de ploeg heeft gewerkt om het voetbal en resultaten een beter aanzien te geven. Ga zo door!

Ik wens jullie allen een fijne Kerst en een gezond 2015 in het verschiet.