1 - 7

Nivo Sparta 6

Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

4 april 2015 14:45

Onderweg richting Giessenburg, Peursum 3, een keer gebeld met de bestuurskamer van Raptim, en tot onze verbazing liet GJS, onze directe concurrent, punten liggen bij Raptim. Een gelijkspel daar. Bij winst van ons zouden we nu voorlopig boven GJS komen te staan. Enig verschil is dat we twee wedstrijden meer gespeeld hebben dan GJS.

En boven GJS kwamen we, en hoe. Uiteindelijke eindstand was 1-7, lijkt een enorme stand, maar we kwamen wel op achterstand. Al na 4 minuten werd Anton op een nette manier gepasseerd, en stonden we ineens achter. Net alsof we niet op gang konden komen, en een schop nodig hadden om te gaan draaien. Maar uiteindelijk was het Maarten die na 17 minuten de stand weer gelijk trok. En dan proberen verschil te gaan maken. Ewout was het die voor rust het verschil maakte, ruststand 1-2.

Tijdens het theekransje de tactiek voor de 2e helft afgesproken, zorgen dat de 3e er snel in ligt, dat moet zorgen dat de vijand buigt. Na 13 minuten in de 2e helft weer Maarten die zijn 2e maakte, en het verschil van spel duidelijk naar voren liet komen. En weer even later was het Nick, ja inderdaad, Nick, die het doel vond. Stand 1-4. Je kon merken dat de vijand het wel geloofde, hun pap was op, en wij konden het spel maken. Na een half uur spelen een vrije trap, en uiteraard Gijs die deze nam. Dan merk je dat de vijand Gijs niet kent, en een perfecte krul en de 5e zat erin. Daarna weer Nick die de keeper schitterend poortte, en voor de 6e zorgde. Gelopen race. Uiteindelijk werd het 1-7, in het tumult kon ik niet zien wie deze maakte, maar hij telde wel.

Complimenten voor de scheids, die een uitstekende wedstrijd floot (waren ze allemaal maar zo) en complimenten voor Peursum, ondanks het forse verlies was het een hele leuke pot voetbal geworden. Hopelijk volgend seizoen weer in de competitie, en dan mogen ze van min meer tegenstand geven.

Voorlopig staan we 2e, laat de vijand maar met een weerwoord komen. Volgende week de uitwedstrijd (half 11) tegen Raptim, dus hopelijk is iedereen op tijd.