Nivo Sparta 1

2 - 1

Wilhelmina'26 1

24 maart 2015 20:00

Onder leiding van assistent trainer Niels Blom heeft ons vlaggenschip met 2-1 gewonnen van de nummer 2 uit de 3e Klasse Wilhelmina’ 26. In het kader van zijn cursus TC 3 moest Blom het elftal begeleiden vandaag, van de wedstrijdbespreking tot en met de nabespreking. Hij moest dit doen zonder 9 van de basisspelers die jl. zaterdag Delta Sports afdroogden met 1-5. Spits Hendri Kant was met zijn 25 jaar verreweg de oudste van het team.

In de 1e helft speelde N.I.V.O. met veel druk naar voren, wat ook resulteerde in de 1-0 van Hendri Kant. Hij tikte een rebound binnen na een fraaie actie van Floris van Montfoort.
Na circa 25 minuten nam Wilhelmina langzaam het initiatief over, en liet af en toe zien waarom het zo hoog staat in de 3e Klasse. Zonder overigens tot echt uitgespeelde kansen te komen.
De thuisploeg bleef ook gevaarlijk in de tegenstoot, uit 1 van die tegenstoten scoorde Fabrice de Jonge de 2-0 na een fraaie steekpass van aanvoerder Gianni Romano.

De tweede helft bracht Blom de A-junioren Daniel Goncalves en Jente Roorda in de ploeg. De wedstrijd werd meer open en Wilhelmina kwam halverwege de 2e helft op 2-1.
Ondanks deze goal speelde de thuisploeg zich, ondanks de jeugdige leeftijd, gecontroleerd naar het einde. Het had zelfs nog 3-1 kunnen worden na een kopbal van Bart Geurts of een vermeende penalty jegens Nick Linnenbank. Het bleef echter 2-1 in deze sportieve wedstrijd tegen een leuke tegenstander.

Zaterdag spelen onze mannen tegen Unitas uit Gorinchem. Bij winst mag N.I.V.O.-Sparta echt naar boven gaan kijken. Aftrap op het Eurosportpark is om 14.30 uur.