0 - 3

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse 2F nacompetitie

21 april 2015 20:00

Elissen, B.L.J.M.M.

N.I.V.O.-Sparta 1 heeft dinsdagavond in Vlijmen op neutraal terrein ten koste van GDC beslag gelegd op de tweede periodetitel. Het talentvolle elftal van Theo van Geffen won met 0-3 en verzekerde zich daarmee van deelname aan de nacompetitie om promotie.

De eerste helft was nog van beide kanten bijzonder rommelig. Aan de kant van N.I.V.O. was dat ook nog niet eens zo gek. Er moesten een aantal wisselingen worden doorgevoerd door de schorsingen van Brothwell en Noorthoek. Grote kansen waren er aanvankelijk niet terwijl het initiatief in eerste instantie bij GDC lag. De ruim 500 toeschouwers zagen naar mate de eerste helft vorderde een gevaarlijk wordend N.I.V.O. Zo was Bjorn Jongste bij een standaard situatie dichtbij de 0-1, de routinier maaide echter volledig over de bal heen.

Na rust speelde N.I.V.O. richting de kantine van gastheer Vlijmense Boys en dat leek het team wel te bevallen. N.I.V.O. kwam meer en meer voor het doel van GDC dat aanvankelijk door haar doelman op de been bleef. Door een doelpunt van Jordi de Wit in de scrimmage was na 66 minuten spelen de ban gebroken. N.I.V.O. kwam door het doelpunt in een zetel en zou uiteindelijk uitlopen naar een 0-3 zege. De andere doelpunten kwamen op naam van Niels den Haan en de uit Vlijmen afkomstige Wesley Paymans.

Door het winnen van de Tweede Periodetitel is er daarmee eindelijk weer eens iets te vieren voor ons eerste elftal. Aanvankelijk begon ook dit seizoen moeizaam maar het jonge talentvolle elftal van Van Geffen herpakte zich knap en dat uit zich nu dus in de Tweede Periodetitel. Er volgen nu nog drie competititeduels die het elftal zo goed mogelijk wil afsluiten. Vervolgens stroomt men de nacompetitie in waar in eerste instantie een tegenstander wacht uit de Eerste Klasse 1C.

Klik hier voor weer een mooi fotoverslag van Marco Oomen.