Alblasserdam 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse/2e klasse 1 nacompetitie

23 mei 2015 14:30

Bijl, E.R.

N.I.V.O.-Sparta mag blijven dromen over promotie naar de eerste klasse. Een 1-1 gelijkspel tegen Alblasserdam, na een 0-3 uitzege, was vanmiddag de voldoende om door te gaan naar de finaleronde van de nacompetitie.

Het was puzzelen vanmiddag voor trainer Theo van Geffen. De trainer moest aantreden zonder sterkhouders en routiniers Bjorn Jongste en Wesley Paymans. Zonder beide spelers stond er een piepjong elftal op de mat dat ook nog eens op de been moest blijven tegen een vooraanstaande eersteklasser. Alblasserdam vocht vandaag na de 0-3 nederlaag vorige week voor haar laatste kans. Daar leek het vanmiddag echter geen minuut op.

Weliswaar kwam Alblasserdam vandaag op voorsprong nadat doelman Dennis Westerlaken zich verkeek op een hoge bal van de rechterflank. Het wekte echter geen moment de indruk dat het nog hoop had op een positieve uitslag. Nadat eerder een schot van Tim de Laat nog met moeite werd gekeerd was de gelijkmaker van N.I.V.O.-Sparta zeer opvallend te noemen. Op slag van rust was het namelijk de doelman van Alblasserdam in een negatieve hoofdrol. Een uittrap eindigde op het lichaam van Johnnie Noortoek en rolde in zijn eigen doel. Daarmee had N.I.V.O.-Sparta een 1-1 stand bij rust.

Na rust was de wedstrijd ook al niet om aan te zien. Zonder veel moeite bleef N.I.V.O.-Sparta op de been. Smaakmakers als John Noorthoek, Niels den Haan en Jordy de Wit probeerden het nog wel maar zonder resultaat. Daarmee ging N.I.V.O.-Sparta met een gelijkspel verder in de nacompetitie. In de finaleronde is GDC de tegenstander. De ploeg uit Genderen won op eigen veld van GPC Vlissingen. N.I.V.O.-Sparta en GDC troffen elkaar dit seizoen al drie keer, met tweemaal winst voor N.I.V.O. en eenmaal voor GDC. Nummer twee en vier van de competitie zorgen ongetwijfeld voor nieuw spektakel. Te beginnen met een uitwedstrijd voor N.I.V.O. volgende week zaterdag.

Een fotoverslag van Marco Oomen is hier te vinden.