Nivo Sparta 3

Mannen zaterdag, 3, 2e klasse/3e klasse 6 nacompetitie

23 mei 2015 14:30

Nistelrooij, J.M.H. van

Het favoriete elftal van de club: het derde, heeft afgelopen zaterdag een goede stap gezet naar promotie. Uit tegen SC Emma uit Dordrecht wisten de Spartanen verdiend met 2-3 te winnen. Hierdoor is thuis een gelijkspel genoeg voor promotie naar de 2de klasse.

Het was in aanloop naar de wedstrijd wel weer puzzelen om tot een complete selectie te komen. Maarten de Postbode moest weer bonnen uitdelen, Ruud de Hakkelaar had een familieweekend te tackelen en Albert scheen een blessure te hebben.. En ook Joey was weer niet van de partij.. die jongen krijgt van mij geen Box meer na zijn 3de afmelding op rij. Schrale Troost was Jeroen die de banden met het team weer kwam herstellen na maanden van afwezigheid.. (Kijk zo kan het ook Joey!)

De vele afmeldingen zorgden voor wat creativiteit in het selectiebeleid. Jochem Rood ding was gelukkig meer dan bereid om mee te doen en zelfs vedette Michel 1 op 1 Pauw kon zijn voetbalschoenen van zolder halen. (Leuk voor Marc om een leeftijdsgenoot in het team te hebben) Beide mannen werden op scherp gezet door de Ouwe en Micro Venner die speciaal voor deze wedstrijd hun favoriete elftal weer kwamen toejuichen. Kijk daar houden we van.

De eerste wedstrijd in het tweeluik tegen Sc Emma was uit in Dordrecht. Het was duidelijk dat het duel voor het hoogste zaterdagteam van Emma belangrijk was want het was erg druk .(politiek correcte tekst). Nivo 3 moest even wennen aan de Dordse heksenketel maar begon super sterk aan de wedstrijd en liet zich niet gek maken. Gelukkig was ook het arbitrale trio niet gek(ker) te maken. De  hoofdarbiter trapte niet in enkele swalbes in de eerste minuten en hield de wedstrijd en zijn eigen grens strak en kort.

Het duurde niet lang voor Nivo de eerste kansen van de wedstrijd kon aantekenen. Jochem Rood Ding schoot van afstand maar zijn inzet miste richting. Enkele minuten later was het wel raak uit een vrije trap op een metertje of twintig van de goal.  Aanvoerder Arnout Crespo schoot deze buitenkans met verwoestende precisie in de netten. Iemand die zegt dat de bal onderweg werd aangeraakt kan m’n rug op, het was gewoon een top goal.

Helaas kon Nivo de voorsprong niet tot de rust vasthouden. Drie pijnlijke fouten achter elkaar en de bal lag in het net.. laat ik er maar niets meer over zeggen. 1-1

Nivo liet zich niet afschrikken door te tegentreffer en knalde in de tweede helft uit de startblokken. Nivo rook haar kansen na een tweede gele kaart voor een Emma middenvelder en begon een aanvalsoffensief tegen de 10 man van Emma.  Nivo had veel balbezit maar was onzuiver in de passing waardoor de ene na de andere kans verloren ging. Frank de Gnoe was het dichtst bij de 1-2. Zijn hooghoud actie was totaal niet des Gnoes maar wel mooi en bijna effectief. Zijn schot werd echter gekeerd door de Emma doelman.

Tien minuten later was het gelukkig wel raak. Tijmen Witteman kwam in een aanval over rechts helemaal vrij bij de tweede paal en Arnout of Milan (ik weet het echt niet meer) wist hem daar te vinden. Tijmen kopte eerst nog tegen de keeper maar ronde in tweede instantie knap af. 1-2

Lang kon Nivo niet genieten van de voorsprong. Tot frustratie van alles en iedereen raakte de kleinste man aan Emma zijde de bal uit een corner op zijn achterhoofd en caramboleerde de bal onder de lat de goal in.

Nivo was zichtbaar aangeslagen na de gelijkmaker maar zette alles op alles om de winst eruit te slepen. De druk dat er tegen tien man echt gescoord moest worden maakte het spel er niet beter op. De passing was niet al te best. Toch kwam enkele minuten voor tijd de verdiende 2-3. Uit een goede diepe voorzet van Jochem Rood Ding was het Maarten de Manke die bij de tweede paal binnenknikte. Een terechte goal waarbij we even vergeten dat Maarten daar helemaal niet had mogen staan.

Zo eindigde de wedstrijd in een 2-3 overwinning voor het derde. Dat werd gevierd met een beloofde gratis meter van de Oude Venner en een spontane douche van Albert Afgeleid. Wat een lichaam heeft die man.  Volgende week de klus afmaken en daarna lekker een jaartje Catenaccio voetbal in de tweede klasse. Ik kan niet wachten.

Rest me enkel nog dit:

-          Jochem en Michel dank voor het meedoen..  misschien bellen we jullie deze week nog. Het ligt eraan of onze ‘echte’ teamspelers nog een excuus kunnen vinden om niet mee te doen ;-)

-          Jochem hoe was het om eens een echte wedstrijdbespreking mee te maken ;-)

-          Joey, neem je voetbaltas mee naar de Lidl zaterdag, het zou kunnen dat er een bommelding plaatsvindt. Dan kan je gelijk naar de voetbal komen

-          Maarten de Postbode graag bovenstaande niet lezen en rapporteren aan je collega’s. Bij vragen: ‘wij wisten er niets vanaf’

-          Nivo 3 teammaten een klein verzoek om in de laatste wedstrijd eerst even kijken voordat je een voorzet geeft. Graag bij voorkeur op Frank de Gnoe richten want als Maarten de Manke er nog 2 scoort is hij topscoorder en daar wordt niemand vrolijk van.

-          Mocht je geen zin hebben om helemaal naar het eerste te moeten rijden haat je vuurwerk en wil je Opa Marc nog een keer zien schitteren, kom dan aanstaande zaterdag om 14.30 thuis kijken naar het derde.

-          We zoeken nog een streaker. Iets voor jouw Rick de Slinger 2.0?

Of we winnen of verliezen aanstaande zaterdag, het wordt in ieder geval een topfeest met een BBQ bij Arnout. Joey neem jij het vlees mee en Milan stop jij nog even bij de Pistache?
@Dick : zet jij een rondje skuumkoppes koud?