Mannen zaterdag, 1, 1e klasse/2e klasse 1 nacompetitie

30 mei 2015 15:00

Scheidsrechter

Essen, G. van

N.I.V.O.-Sparta heeft haar status als favoriet niet kunnen waarmaken. Op bezoek bij GDC in Eethen werd met 1-0 verloren. Die stand betekent dat het vlaggenschip volgende week alle zeilen moet bijstellen om zich volgende week te verzekeren van promotie naar de Eerste Klasse.

Nadat het sfeerteam van N.I.V.O.-Sparta zich van haar beste kant had laten zien konden beide ploegen onder het toeziend oog van tussen de 800 en 900 toeschouwers beginnen. Een opsteker voor N.I.V.O.-Sparta waren de basisplaatsen voor Wesley Paymans en Jordi de Wit, beide waren twijfelgevallen maar konden vandaag starten. De ploeg van Theo van Geffen en Niels Blom begon sterk. GDC wist zich geen raad met haar tegenstander. In de eerste twintig minuten was het N.I.V.O.-Sparta dat overduidelijk het initiatief had. Grote kansen waren er echter nauwelijks buiten een uitgespeelde aanval van De Wit. De rappe buitenspeler werd knap voor de keeper gezet door Tim de Laat maar zijn inzet eindigde op de paal.

Naar mate de wedstrijd vorderde kreeg thuisploeg GDC meer grip op de wedstrijd door een tactische omzetting. Het zou zelfs op slag van rust een voorsprong pakken door de eerste halve kans die het kreeg. Een vrije trap werd in de vijf meter gebracht en deed doelman Dennis Westerlaken wankelen. De doelman twijfelde en dat is vaak een slecht teken. Daarmee had GDC haar voorsprong te pakken zonder zelf te imponeren, laat staan een echte kans te krijgen.

In de tweede helft was er met name veel vechtvoetbal. GDC vocht voor elke meter terwijl N.I.V.O.-Sparta niet bij machte was om de tegenstander echt pijn te doen. Grote kansen waren er net als in de eerste helft daarom ook niet. Dat betekent dat het volgende week in Zaltbommel nog een heel erg mooi potje gaat worden. Laten we hopen op zonnig en druk bezocht Euro Sportpark met tal van doelpunten!

Een fotoverslag van Marco Oomen is hier te vinden.