N.I.V.O.- Sparta houdt schade tegen FC Den Bosch beperkt

0 - 2

FC Den Bosch 1

8 juli 2015 19:30

Op een goed bezocht Eurosportpark, en dat ondanks het slechte weer, trapten N.I.V.O.-Sparta en FC Den Bosch het seizoen 2015-2016 in Zaltbommel af. De thuisploeg hield tegen de ploeg uit de Jupiler League goed stand en verloor met 'slechts' 0-2.

Door de regen en onweer begon het in Zaltbommel enkele minuten later. Het mocht de pret niet drukken want de publieke opkomst was ondanks het weer nog steeds goed. In de eerste helft was FC Den Bosch natuurlijk de bovenliggende partij. Gevaarlijk werd het met name van afstand maar doelman Dennis Westerlaken hield met een aantal puike reddingen de stand lang in evenwicht. Aan de andere kant loerden de nieuwelingen Duane Villanueva en Bas van der Star op de counter.

Een tegenvaller in de wedstrijd was het vroege uitvallen van rechtsback Alex Paulissen met hamstringklachten. Hierdoor ging linksback David Ruane naar de rechterkant en kwam Jurre Hijman op links in de ploeg. Doelman Dennis Westerlaken zou vlak voor rust uiteindelijk geen weerwoord hebben op een van richting veranderde voorzet. Een slim zetje door een speler van FC Den Bosch tegen aanvoerder Wesley Paymans betekende een ongelukkig eigen doelpunt en daarmee de 0-1. Nog voor rust zou FC Den Bosch op 0-2 komen door Esajas. Het zou in Zaltbommel ook direct de ruststand zijn.

Na rust kwamen er aan beide kanten de nodige nieuwe namen in het veld. Het maakte het spel er niet beter op. Aan N.I.V.O.-zijde probeerden Jordi de Wit en jongeling Daniel Goncalves het publiek nog te vermaken. Gescoord werd er echter niet meer. Wel was er nog even commotie toen Jurre Hijman het veld moest verlaten na een overtreding. N.I.V.O.-Sparta mocht de door de scheidsrechter weggestuurde Hijman nog wel vervangen, hierdoor kwam Stefan Blom die de eerste helft al had gespeeld opnieuw in de ploeg.

Aanstaande zaterdag wacht er voor N.I.V.O.-Sparta opnieuw een oefenwedstrijd. Dan is RKKSV de tegenstander. Aanvang in Zaltbommel is 14.30 uur.

Klik HIER voor de fotoreportage van Marco Oomen.