Ameide 1

Mannen, 1, Groep 1 25

22 augustus 2015 14:30

Cairo, S.E.V.

De kop is er nu echt af. Vandaag speelde N.I.V.O.-Sparta dan haar eerste echte wedstrijd van het seizoen 2015-2016. Met plezier zal het elftal van Theo van Geffen als ook de eigen supporters er niet op terug kijken. Op eigen veld verloor N.I.V.O.-Sparta namelijk verrassend van derdeklasser Ameide: 0-2.

Vorig seizoen eindigde voor N.I.V.O.-Sparta 1 met een kater nadat het in strijd om promotie GDC naar de Eerste Klasse zag vertrekken. Deze zomer lleef de talentvolle selectie grotendeels intact en werd de voorbereiding in twee fases ingedeeld, mede door de oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch. Vandaag op het eigen Eurosportpark dus een groot aantal bekende namen in het elftal van Van Geffen en Blom.

Op doel stond Thomas van Eijk die hoogstwaarschijnlijk net als Lars Tertoolen en Dennis Westerlaken de kans krijgt om de strijden voor de positie van eerste doelman. De volledige verdediging bestond uit eigen jongens. Van rechts naar links waren dat Dennis van Riel, Fabrice de Jonge, Davey Brothwell en de teruggekeerde Jurre Hijman. Bjorn Jongste zat nog een wedstrijd schorsing uit. Op het middenveld stonden Jeroen Sterrenburg, Tim de Laat en de van GVV '63 overgekomen Stefan Blom. In de aanval is er natuurlijk nog een plaatsje vrij voor de smaakmaker van vorig seizoen, Jordi de Wit. Nieuw zijn Duane Villanueva die vanaf de linkerkant acteerde en spits Bas van der Star.

N.I.V.O.-Sparta had vanaf de eerste minuut het initiatief en kreeg ook een aantal kansen. De wedstrijd speelde zich grote delen van de eerste helft af op de helft van Ameide. Buiten een aantal schoten van afstand leidde dat behalve een solo-actie van De Wit niet tot hele grote mogelijkheden. Niemand had eerder kunnen vermoeden dat juist Ameide zou gaan rusten met een 0-1 voorsprong. Van een meter of 30 werd doelman Thomas van Eijk verrast en zo keek N.I.V.O.-Sparta verrassend tegen een achterstand aan.

Ook na rust kreeg N.I.V.O.-Sparta het initiatief. De technsiche staf greep in door Hijman en Blom naar de kant te halen en hiervoor David Ruane en Wesley Paymans in de ploeg te brengen. Tot hele grote kansen leidde dat aanvankelijk niet. In een spaarzame aanval kreeg Ameide een vrije trap welke op fraaie wijze achter doelman Van Eijk werd gepegeld. De achterstand liep daarmee op naar 0-2. Met nog een kleine 10 minuten te gaan leek N.I.V.O.-Sparta een strafschop te krijgen. Dubieus werd het helemaal toen de scheidsrechter zich door de grensrechter van Ameide liet vertellen dat het geen penalty maar een vrije trap op rand zestien was. In de laatste minuten kreeg N.I.V.O.-Sparta nog een aantal grote kansen via Van der Star en De Wit. Gescoord werd er echter niet.

N.I.V.O.-Sparta zal nu alle zeilen bij moeten zetten om net als vorig jaar een mooi bekeravontuur te krijgen. Te beginnen dinsdag in Den Bosch tegen RKJVV. Volgende week zaterdag wacht nog de derby tegen GVV '63.