N.I.V.O.-Sparta verliest 1e oefenwedstrijd

RKSV Schijndel 1

1 - 0

11 augustus 2015 20:00

Gisterenavond was de eerste oefenwedstrijd in het tweede gedeelte van de voorbereiding, in en tegen RKSV Schijndel, de ploeg die vorig jaar uit de Hoofdklasse degradeerde. Door een laat doelpunt, verloren de mannen van Van Geffen onnodig van de gastheren. Door vakantie waren onder anderen Paijmans, De Wit, Villanueva en vd Star nog niet van de partij. Daar komt bij dat Gianni Romano deze ochtend geopereerd was aan zijn hand en voorlopig nog uitgeschakeld is.

Op een mooi bijveld werd er onder zomerse omstandigheden afgetrapt. Het verschil in niveau was op het veld totaal niet te zien. N.I.V.O. speelde gedurfd combinatievoetbal, en was dreigend via de zijkanten. Nestor Jongste, gemiddeld 2 keer zo oud als zijn teamgenoten, oogde gretiger dan ooit na zijn enkelblessure. Het resulteerde in kleine kansjes die niet afgemaakt werden, of waar de verkeerde keuzes gemaakt werden. Omdat ook de thuisploeg de enkele kans niet wist te benutten brak de rust aan met een brilstand.

De tweede helft was er 1 die velen nooit meer zullen vergeten. De thuisploeg was ‘vergeten’ door te geven aan de gemeente dat er een wedstrijd werd gespeeld. De sproei installatie stond ingesteld op 9 uur dus deze begon vrolijk te sproeien, zodat doorspelen niet mogelijk was. Aangezien dit het enige veld was dat belijnd was, werd er in allerijl een veld uitgezet met pionnen (!!) op het trainingsveld. Hulde voor de vrijwilligers die dit veld binnen 10 minuten uitgezet hadden, maar slordig was het wel van de gastheren, zo niet beschamend.

Beide ploegen hadden een aantal wissels doorgevoerd, het spelbeeld beleef echter hetzelfde. Kleine kansjes over en weer, maar ook zeker vier 100% kansen voor N.I.V.O. Een balletje breed had volstaan om een voorsprong te nemen. De thuisploeg kreeg ook een grote kans. De verder goed leidende scheidsrechter zag in een duel tussen de spits en Brothwell als enige op het ‘veld’ een overtreding in het 16 meter gebied. Gerechtigheid bestaat want Thomas van Eijk ranselde de bal uit de hoek.

Twee minuten voor tijd viel toch de 1-0. Onze mannen kregen een levensgrote kans welke gemist werd, in de tegenstoot stond het niet goed en het was raak; 1-0. Dit bleek ook de eindstand.

Vernoemenswaardig is nog dat good-old Almar Hutten zijn ‘rentree’ maakte in het 1e elftal. De speler die mee was gegaan in verband met de vele afwezigen viel 15 minuten voor tijd in als spits en deed dat niet onverdienstelijk. Na afloop bleek dat 15 minuten ook meer dan genoeg was voor Almar.

Zaterdag speelt ons eerste elftal een toernooi bij RKDVC in Drunen. Met aansprekende tegenstanders beloofd dit een mooie zaterdag te worden, een goede reden dus om onze boys aan te komen moedigen. Klik HIER voor de site van RKDVC met het programma.