1 - 6

Helvoirt 1

18 augustus 2015 20:00

G.Romano

Alvorens aanstaande zaterdag de start van het nieuwe seizoen aanvangt met de bekerwedstrijd tegen Ameide stond gisterenavond de laatste oefenwedstrijd van N.I.V.O.-Sparta op het programma in het tweede deel van de voorbereiding. Nadat N.I.V.O.-Sparta goede resultaten had geboekt in het eerste deel van de voorbereiding met o.a. de wedstrijd tegen FC Den Bosch werd de laatste oefenwedstrijd gisterenavond zeer matig afgesloten met een 1-6 verlies tegen zondag 2de klasser Helvoirt. Ook tijdens het toernooi van afgelopen zaterdag bij RKDVC in Drunen, waar zes teams aan deelnamen, wist N.I.V.O.-Sparta niet meer dan slechts de vijfde plaats te bemachtigen.

In de wedstrijd gisterenavond was het Helvoirt dat direct na de aftrap in de eerste helft druk zette op de verdediging van N.I.V.O.-Sparta. Na ongeveer 10 minuten had N.I.V.O.-Sparta zijn zaken op orde en bepaalde het spel met een duidelijk veldoverwicht. Beide ploegen creëerden geen echt grote kansen tot aan de 42ste minuut. Het was Tim de Laat die via een fantastische slalom drie verdedigers passeerde en in het 16 meter gebied Dennis van Riel vrijspeelde. Dennis kon vervolgens beheerst de bal in de rechter hoek van het doel plaatsen. (1-0). Tot op dat moment een terechte uitslag.

Op een voor Helvoirt gunstig moment vlak voor het einde van de eerste helft valt dan toch de gelijkmaker. Na een afstandsschot en een vermeende ‘handsbal’ van Davey Brothwell op de rand van het 16 meter gebied verandert de bal van richting en belandt de bal enigszins ongelukkig in het doel van Lars Tertoolen. (1-1).

Nadat Theo van Geffen een aantal wissels had doorgevoerd in de rust kende de tweede helft een totaal ander spelbeeld. Vanaf de eerste minuut was het Helvoirt dat de gehele tweede helft overheerste. In een hoog tempo met veel pressie en goed combinatievoetbal werd de verdediging van N.I.V.O.-Sparta veelvuldig op de proef gesteld. Op alle linies overheerste Helvoirt met als gevolg dat al na 20 minuten keeper Tertoolen de bal voor de derde keer uit het net mocht vissen. (1-3).

Inherent aan een oefenwedstrijd bracht ook van Geffen zijn laatste wissels in, maar ook deze verandering mocht niet baten. Helvoirt bleef de betere partij en bepaalde uiteindelijk de eindstand op 1-6. Een wedstrijd waarvan de 2de helft misschien maar snel vergeten moet worden en hopelijk geen voorbode is voor de komende periode.

Nu de vakantieperiode weer voorbij is heeft trainer Van Geffen voor aanstaande zaterdag in ieder geval weer de beschikking over een bijna complete groep. Alleen Merijn Bischoff en Gianni Romano ontbreken nog door blessures.

Aftrap zaterdag voor de eerste officiële (beker)wedstrijd thuis tegen Ameide om 14.30 uur. Tot dan allemaal, kom onze jongens aanmoedigen en laten we er met zijn allen weer een mooi seizoen van maken!