Mannen zaterdag, 6, 4e klasse 12

12 september 2015 15:00

Scheidsrechter

Aziz Rahou

Vandaag de eerste wedstrijd van de competitie op het programma staan. Na in de bekerwedstrijd jammer genoeg uitgeschakeld te zijn, staat een nieuwe uitdaging ons te wachten. Met de nodige verschuivingen in ons elftal, een aantal spelers hebben ons verlaten, en een aantal nieuwe spelers zijn ons komen versterken. Welkom Admir, Delano, Marnix en Thom in het 6e van Nivo.
Doelstelling voor dit seizoen is toch om heel voorzichtig aan een kampioenschap te gaan denken, de laatste keer was ons goed bevallen, en smaakt naar meer. Maar om kampioen te worden moet je onderhand alles winnen.

Vandaag de aftrap, een thuiswedstrijd tegen het 2e van Well. Tijdens de warming-up waren al de nodige verschillen te merken. Wij een stelletje loslopende honden, zij een gedisciplineerd elftal dat strak een warming-up deed. We gaan het beleven. Vanaf de aftrap doelstelling er bovenop zitten, storen, afnemen en proberen te scoren. Maar dat ging niet lukken, resultaat dat de vijand in de 9e minuut op voorsprong kwam. En 4 minuten later lag, terecht, de 2e in het doel. Daar sta je dan, een achterstand van 2 doelpunten met het gevaar als er nog een ingaat het wel eens openhuis kon worden. Maar de ruggen werden gerecht, de neuzen de goede kant uitgezet, en eindelijk begonnen we te voetballen. Resultaat, met nog 10 minuten te gaan werd het door een inzet van Maarten 1-2. En er zat meer in. Maar na 47 minuten floot de scheids voor het theekransje, en konden we de tactiek voor de 2e helft bespreken.
Na de rust klonk in de dug-out van de vijand dat verwacht werd ons helemaal op te rollen en er grote cijfers te winnen. Maar.... Er werd geen rekening mee gehouden dat wij Maarten in het elftal hebben staan. Al in de 1e minuut maakte hij de stand gelijk, en was de wedstrijd helemaal weer open. Maar een oud probleem van ons ging zich uiten, we waren zoveel beter, maar scoren konden we niet. Een probleem van het 6e. En tot overmaat van ramp werd er na een half uur spelen heel slecht verdedigd, we stonden erbij en keken ernaar, en de vijand kreeg alle gelegenheid om te scoren. Weer achter, 2-3. Daarna was het eenrichtingsverkeer, maar alles wat we probeerden lukte niet. En na 94,5 minuten floot de scheids voor het laatst, en werd de eerste wedstrijd van deze competitie negatief afgesloten.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen KozakkenBoys, om aan de doelstellingen te voldoen moeten we winnen. Een uitdaging dus....