Terechte overwinning voor N.I.V.O.-Sparta

Leerdam Sp.'55 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

19 september 2015 14:30

Koster, J.A.

De eerste driepunter van het seizoen voor N.I.V.O.-Sparta 1 is een feit. In de Tweede Klasse F werd op eigen veld met 2-1 gewonnen van Leerdam Sport ’55. De overwinning was op basis van het spelbeeld meer dan terecht, alleen bleef lange tijd de bevrijdende tweede treffer uit.

In een gelijkopgaande eerste helft kwam N.I.V.O.-Sparta via een vrije trap op voorsprong. Bas van der Star was de doelpuntenmaker. Helaas keken de mannen van Theo van Geffen al snel weer tegen een gelijke stand aan. Een voorzet van de flanken werd er niet uitgehaald waardoor Leerdam Sport de bal kon binnenschuiven. N.I.V.O.-Sparta moest in de tweede helft in de herkansing om de winst te pakken.

Na ruim tien minuten spelen in de tweede helft liet Theo van Geffen zijn intenties zien. Door Bart Geurts en Duane Villanueva in de ploeg te brengen voor Sterrenburg en Van Riel werd er sterk aanvullend gewisseld. Tegenstander Leerdam Sport wist daar niet goed raad mee. De ruimtes werden groter en in die fase kreeg N.I.V.O.-Sparta een aantal goede kansen.

Het aloude voetbalgezegde ‘als je zelf de kansen niet afmaakt doet de tegenstander dat wel’ leek bijna uit te komen. Doelman Dennis Westerlaken zag een tegenstander voor zijn doel opduiken maar met een goede reflex wist hij een tweede Leerdamse goal te voorkomen. Uiteindelijk kreeg N.I.V.O.-Sparta in de slotminuut haar welverdiende beloning door Jordi de Wit.

Na drie wedstrijden spelen heeft N.I.V.O.-Sparta nu vier punten waarmee het op een zesde plaats staat in de Tweede Klasse F. Volgende week gaat N.I.V.O.-Sparta op bezoek bij Almkerk. De Almkerkers wonnen hun eerste drie wedstrijden en delen de eerste plaats met GJS.

Klik HIER voor weer een mooie fotoreportage van Marco Oomen.