1 - 1

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

26 september 2015 14:30

Dalen, A.C.W. van

N.I.V.O.-Sparta heeft een punt over gehouden aan het treffen met vv Almkerk. In en tegen Almkerk werd het 1-1. Vooraf was misschien getekend voor een gelijkspel, achteraf gezien had N.I.V.O.-Sparta misschien wel recht op meer gehad. Met name in de laatste vijf minuten waren er een aantal grote kansen voor N.I.V.O.

In de eerste helft hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Jordy de Wit was dichtbij de openingstreffer, terwijl doelman Dennis Westerlaken N.I.V.O. behoedde van een tegentreffer. De 0-0  ruststand in Almkerk was daarom zo gek nog niet.

Na rust kwam N.I.V.O. via een oneffenheidje van de doelman van Almkerk op voorsprong. Het was Jordy de Wit die profiteerde. Lang kon N.I.V.O.-Sparta echter niet genieten van de voorsprong. Niet veel later was het namelijk al weer 1-1. Dennis Westerlaken, die N.I.V.O. eerder met een aantal goede reddingen op de been hield, taste mis in zijn eigen zestien en zag de bal vervolgens in zijn doel verdwijnen.

N.I.V.O.-Sparta liet zich echter niet van de wijs brengen. Tien minuten voor tijd kwamen beide teams met een man minder te staan. Aan beide kanten was er een hoofdblessure en inmiddels was er al drie keer gewisseld. Tim de Laat zou uiteindelijk een bezoekje moeten brengen aan het ziekenhuis. In de 10 tegen 10 kreeg N.I.V.O.-Sparta verreweg de beste kansen. Die kansen waren echter niet aan de Wit en Geurts besteedt en zo bleef het in Almkerk 1-1.

Een fotoverslag van Marco Oomen is hier te vinden.